Két magyar teniszező szinte biztosan ott lehet az olimpián

A férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn megjelent világranglistája alapján két magyar sportoló, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is olimpiai kvótásnak tekinthető a párizsi játékok egyéni versenyére. Az indulók végső listáját július 4-én jelentik be.

2024. 06. 10. 9:56
Marozsán Fábián sem Fucsovics Márton nem játszik a magyar Davis-kupa
Ezúttal sem Marozsán Fábián, sem Fucsovics Márton nem játszik a magyar Davis-kupa-válogatottban Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kvótákról határozó hétfői rangsorban Marozsán a 42., Fucsovics pedig az 55. helyen áll – mindkét helyezés garantált olimpiai részvételt jelent alanyi jogon.

Mikor lesz biztos a részvétel?

A nemzetközi szövetség, (ITF) június 12., szerdáig értesíti az érintett nemzeteket az egyéni indulásról, ezt követően egy hét áll az érintettek rendelkezésére, hogy visszaigazolják a részvételt. Ekkor lehet hivatalosan nevezni a párosra is, Marozsán Fábiánnak és Fucsovics Mártonnak is jó esélye van párosban is elindulni. Az ITF július 4-én, Wimbledonban jelenti be a végső listát a 172 sportoló nevével. Az olimpiai torna sorsolása július 25-én lesz, míg mérkőzéseket július 27. és augusztus 4. között rendezik meg.

 

Őrségváltás az élen

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfőtől Janik Sinner vezeti a világranglistát, miután letaszította az élről a megszakításokkal 428 héten át vezető Novak Djokovicsot. A napokban térdműtéten átesett szerb klasszis jelenleg csak harmadik, a második helyre a Roland Garros friss győztese, a harmadik Grand Slam-trófeáját begyűjtő spanyol Carlos Alcaraz áll. Érdekesség: Sinner az első olasz férfi teniszező, aki világelső.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.