Kiakadt a Liverpool futballistája: A klub csak akadályoz engem

Sepp van den Bergnek elege lett abból, hogy a Liverpool folyamatosan kölcsönadja őt, miközben a klubnál sosem kapta meg a bizonyítási lehetőséget. A 22 éves játékos emiatt a nyáron végleg elköszönne az angoloktól.

2024. 06. 03. 11:21
Sepp van den Berg alapembernek számított idén a Mainznál
Sepp van den Berg alapembernek számított idén a Mainznál Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool 2019 nyarán vásárolta meg Sepp van den Berget a holland PEC Zwollétől. A holland védő akkor mindössze tizenhét éves volt, így érthető módon leginkább a Vörösök u23-as csapatában szerepelt, a felnőtteknél csak a Ligakupában és az FA-kupában kapott játéklehetőséget, de csupán négy meccsen. Aztán kölcsönjátékok sora következett, Van den Berg a Prestonnál, a Schalkénál és a Mainznál is eltöltött másfél, illetve egy-egy idényt.

Sepp van den Berg csak kupamérkőzéseken kapott lehetőséget a felnőtteknél
Sepp van den Berg csak kupamérkőzéseken kapott lehetőséget a felnőtteknél Fotó: AFP/Paul Ellis

A védő búcsút intene a Liverpoolnak

A Liverpoolba való igazolása óta viszont eltelt öt év, de az angol sztárcsapatnál nem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra. Pedig a német élvonalban nagyon bevált, a Mainzban egy kivételével az összes bajnoki meccsen pályára lépett – az említett egy találkozót sárga lapos eltiltás miatt hagyta ki. Ezek után Van den Berg készen áll a nagyobb kihívásokra is, és mivel a Liverpoolnál nem számítanak rá, az új vezetőedző, Arne Slot sem marasztalná. Húszmillió fontot remél érte a klub, és a hírek szerint a szintén a Premier League-ben szereplő Brentford, illetve az oda most visszajutó Southampton is szívesen látná őt a soraiban, írja a Metropol.

– Kezdetben Sadio Mané, Roberto Firmino és Mohamed Szalah hármasa ellen kellett védekezni az edzéseken. Nehéz volt, de élveztem. Utána azonban már nem figyelt rám a klub. 2021-ben készen álltam az előrelépésre. A vezetőséggel volt egy pozitív kimenetelű beszélgetésem, jó benyomást tettem rájuk. Amikor megint csak nem kaptam lehetőséget, elegem lett, és azt mondtam: távozni szeretnék. A Liverpool egyáltalán nem bízik bennem, és csak gátolja a jövőmet. Szeretnék minden héten játszani, és folyamatosan fejlődni. Németországban hetvenezer néző előtt játszhattam Dortmundban, a Bayern München ellen Harry Kane ellen kellett védekeznem, de az olyan klubok, mint a Stuttgart, a Leipzig vagy a Leverkusen szintén nagy kihívást jelentettek – nyilatkozta a De Telegraafnak a 22 éves futballista.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.