Óriási esélyt kapott a Győr edzője, és élt is vele

Története során hatodik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját vasárnap a Győri Audi ETO KC, amelynek márciusban kinevezett vezetőedzője, Per Johansson először vezette győzelemre a győrieket. A Bietigheim elleni döntő után a svéd edző beszélt a felkészülésről, a kapuscseréről és az elmúlt hónapokról is.

2024. 06. 03. 5:20
IMG_2412
A svéd Per Johansson márciusban vette át a Győr irányítását. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti MVM Dome-ban lejátszott finálét végig vezetve, 30-24-re nyerték meg a győriek a szezon meglepetéscsapata, a német Bietigheim ellen.

 

Védekezésben most volt a legjobb a Győr

– Egy olyan csapattal találkoztunk ma, amely talán az egyik legjobb volt az elmúlt hónapban. Elképesztően jó teljesítményt nyújtott, és kivégezte a Metzet az elődöntőben, úgyhogy nagyon erős, kemény együttesre készültünk, sok egy az egy elleni párharcra. Külön felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy figyelniük kell a tempóra, a sebességre. Hatvan percig ez volt a legjobb teljesítményünk védekezésben március közepe óta, mióta én vagyok a vezetőedző – értékelt a BL-döntő után a Győr vezetőedzője, Per Johansson.

 

Solberg is meghálálta a bizalmat

A svéd szakvezető a fináléban annak ellenére is lehetőséget adott a kapuban Silje Solbergnek, hogy a döntő után a Magyar Nemzetnek is nyilatkozó Sandra Toft szombaton bravúrok sorával járult hozzá a továbbjutáshoz.

– Sandra Toft a szombati parádéja után talán megérdemelte volna vasárnap is az esélyt, azonban úgy gondoltam, hogy Silje Solbergnek is lehetőséget biztosítok, és ő is hozta ugyanazt, ez volt a kulcs. Nagyon boldog vagyok, hiszen szerintem a védelem és a kapusok nyerik a trófeákat, ami a döntőben is bizonyosodott. Rengeteget léptünk előre védekezésben – magyarázta az edző, akinek a döntését Solberg teljesítménye alátámasztotta: a kapus a Bietigheim 38 próbálkozásából 16 alkalommal védeni tudott.

 

Óriási esélyként élte meg a lehetőséget

Per Johansson felidézte: hektikus időszakon van túl, ám mióta márciusban munkába állt Győrben, a Vipers Kristiansand elleni BL-negyeddöntőben, valamint a Ferencváros és a Debrecen elleni bajnoki rangadókon is volt alkalma felkészülni a nagy meccsekre:

Hihetetlen, gyönyörű volt ez a két hónap, amit eddig a Győr kézilabdacsapatának vezetőedzőjeként tölthettem. Azt gondolom, ez az, amit szeretnél edzőként, ez az, amiről álmodsz, hogy ilyen helyzetekbe kerülj, ilyeneket élhess át, ahol fantasztikus játékosokkal, a világ legjobbjaival dolgozhatsz együtt. Természetesen mindenemet, szívemet-lelkemet beletettem, hiszen ez számomra edzőként is óriási esély volt, hogy valami nagyot nyerjek, egy olyan csapattal, amelyhez foghatóval még nem találkoztam.

Az már korábban eldőlt, hogy Johansson lesz a BL-címvédő győriek vezetőedzője a következő szezonban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.