Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Történelmi sikert ért el a magyar váltó az Európa-bajnokságon

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI2024. 06. 15. 11:07
Balról jobbra: Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf
Balról jobbra: Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok a szám favoritjaként ugrottak vízbe, hiszen az Eb-n eddig Betlehem öt kilométeren arany-, tíz kilométeren pedig bronzérmet nyert, Fábián a rövidebb távon lett harmadik, Rasovszky pedig az olimpiai táv aktuális világbajnoka.

Gellért Gábor szövetségi kapitány szokás szerint a két lány, két fiú összeállítást választotta, és a korábbi világversenyekkel ellentétben ezúttal nem kellett izgulnia, a harmadikként úszó Betlehem ugyanis tönkreverte a mezőnyt, és majd 20 másodperces előnnyel váltott Rasovszkyval, akinek nagyjából csak annyi volt a feladata, hogy ne tévedjen el és behúzza a diadalt. Az olimpiai ezüstérmes természetesen magabiztosan hozta ezt, megszerezve ezzel a sporttörténeti sikert. Ebben a versenyben ugyanis nagy világversenyen első alkalommal diadalmaskodott a magyar csapat.

A válogatott így négy dobogós helyezéssel zárta a szakág küzdelmeit: korábban Betlehem Dávid öt kilométeren arany-, tíz kilométeren bronzérmet nyert, míg Fábián Bettina öt kilométeren lett harmadik.

Családias magyar siker

– Azt hiszem, másodikként adtam át a váltót, és teljesen jó volt, bár eléggé fájt már az úszás az előző napok 15 kilométere után – nyilatkozta az M4 Sport+ csatornán Szimcsák Míra, a staféta első embere.

– Nagyon értékes ez az aranyérem. Évek óta rajta vagyunk a dobogón Eb-n, vb-n, de a tetejére még nem értünk fel, végre eljött ez a nap is – mondta Fábián Bettina.

– Örültem, hogy a párom adta át a váltót, így kicsit családias is volt az egész. Viszonylag könnyen utolértem a többieket, és előnyt tudtam szerezni. Ez a váltó tartozott már annyival Kristófnak, és ő is nekünk, hogy behozza aranyra. Jó, hogy így tudtunk nyerni, és remélem, folytatjuk tovább is még évekig – vélekedett Betlehem Dávid.

– Örülök, hogy végre nyert ez a csapat. Igazából az enyém a legkevesebb érdem, mert a többiek döntötték el, nekem már csak be kellett úszni, én már csak elrontani tudtam volna – szögezte le
 

Belgrádi Európa-bajnokság, nyílt vízi úszás, csapatverseny, 4×1500 m
1. MAGYARORSZÁG (SZIMCSÁK MIRA, FÁBIÁN BETTINA, BETLEHEM DÁVID, RASOVSZKY KRISTÓF) 1:06:07.7 óra
2. Olaszország 1:06:28.6
3. Franciaország 1:06:51.7

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.