Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Marco Rossi szégyellte magát és keményen visszaszólt a játékosát sértegetőknek

A rá jellemző őszinteséggel beszélt Marco Rossi a szerdai, német válogatott elleni meccset felvezető sajtótájékoztatón a találkozó helyszínén, Stuttgartban. A szövetségi kapitány elmondta, hogy négy év óta először szégyellte magát a csapat játéka miatt a Svájc elleni első Európa-bajnoki csoportmeccsen, és kérdésre kitért az Ádám Martin testalkatán viccelődő mémekre is. Rossi szerint rendkívül kellemetlen és tiszteletlen, ami történt.

2024. 06. 18. 19:17
Marco Rossi
Marco Rossi törheti a fejét a Magyarország-Svájc mérkőzés után. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Julian Nagelsmann német kapitány sajtótájékoztatója után is válaszolt az újságírói kérdésekre. Szerinte a meccsen nem számít majd, hogy az irányításával a magyarok még nem kaptak ki a németektől, a legutóbbi három egymás elleni meccs két döntetlen mellett egy magyar sikert hozott.

20240618__MI_356
Marco Rossi megnézte magának a stuttgarti pályát Fotó: Mirkó István

– A hagyomány sajnos nem elég, a futballban a múlt nem számít – reagált Rossi. – Lehet rá emlékezni, de nem döntő. Miután elvesztettük az első mérkőzést Svájc ellen, nagyon csalódottak voltunk, főleg látva az első félidei teljesítményt. Szünet után is hibáztunk még, de akkor már jobbak voltunk. Végül az első félidő határozta meg a végeredményt, a háromból két gól a mi komoly hibánknak volt betudható. Az Eb-n ezért komoly árat fizetsz.

Rossi nehezen tette túl magát a Svájc elleni 3-1-es vereségen az Eb csoportkörének első fordulójában, mint mondta, az első félidő miatt olyat érzett, amit magyar szövetségi kapitányként régóta nem.

– 2020 szeptembere óta, négy éve ez volt az első alkalom, hogy én mint edző, szégyelltem a csapatom játékát az első félidőt követően – jelentette ki Rossi. – Most nagyon meg szeretnénk mutatni, hova tartozunk, kik vagyunk. Küzdeni fogunk minden egyes labdáért, hogy a meccs végén az eredménytől függetlenül felemelt fejjel jöhessünk le a pályáról.

A magyar válogatott olasz mestere szerint a német a legjobb csapat az Európa-bajnokságon, és sokat változott a legutóbbi, 2022-es találkozásuk óta.

– Németország a legkeményebb rivális, amellyel szembe lehet kerülni ezen az Eb-n. Nem csak papíron jobb nálunk a német csapat, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg – fogalmazott Rossi. – Ez motivál minket, hogy a legjobbunkat nyújthassuk. Remélem, egy pontot meg tudunk kaparintani, amihez tökéletes meccset kell játszanunk, és akkor még él a remény a továbbjutásra az utolsó körben. Ez már nem az a német csapat, amellyel két éve játszottunk. visszatért, őt nem kell bemutatni, és bár az előző edzőik is jók voltak, de a mostani tényleg egy top szövetségi kapitány. Ha mindezt figyelembe vesszük, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz.

Marco Rossi: Sok az idióta az interneten

Rossi két-három poszton tervez változást a Svájc elleni kezdőhöz képest. Egy külföldi újságíró kérdésére keményen reagált arra is, hogy az elmúlt napokban mémsztár lett az interneten, a testalkatán viccelődnek a különböző fórumokon.

– Ami az interneten zajlik és ami a képeket illeti, sok idióta ül a billentyűzet mögött, és azt nem tudjuk befolyásolni, hogy az emberek mit gondolnak – válaszolt kissé zaklatottan a kérdésre Rossi. – Ez része a futballnak. De amikor blogokon az emberek megsértik a játékosokat, az tiszteletlenség, az elfogadhatatlan. Rendkívül kellemetlen, ami történt vele. Születése óta ilyen genetikát hordoz magában. Reméljük, gólt fog lőni az Eb-n, az egy jó válasz lenne, de nem hiszem, hogy őt ez nagyon megérintette volna. 

Korábban Ádám Martin is reagált a róla szóló viccekre, hogy mit mondott, elolvashatja korábbi cikkünkben.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország Stuttgart, szerda 18.00.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.