Nagy balhé Mbappé maszkja körül: ebben nem léphet pályára ma este! + videó

A labdarúgó Eb-n a D csoportban Lipcsében ma este 21 órakor játsszák a Hollandia–Franciaország mérkőzést, és kérdés, hogy a franciáknál pályára lép-e legnagyobb sztárjuk, Kylian Mbappé. A csatár hétfőn az osztrákok elleni meccs hajrájában orrtörést szenvedett, de a csütörtöki tréningen részt vett, és egy látványos maszkban fotózták le. Ezt a védőfelszerelést azonban a szabályok szerint nem viselheti a találkozókon.

2024. 06. 21. 6:04
UEFA EURO 2024 - France training
Kylian Mbappé a francia válogatott csütörtöki edzésén Fotó: EPA/Jens Schlüter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A D csoportban hétfőn Düsseldorfban Franciaország 1-0-ra nyert Ausztria ellen, de a franciáknál nagy lehetett a riadalom, mert a meccs hajrájában Kylian Mbappé eltörte az orrát, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. Ám az éjjel kiderült, hogy nem olyan nagy a baj, Mbappé a közösségi oldalán azt kérdezte a követőitől, hogy milyen maszkot viseljen, és egy nevetős hangulatjelet tett hozzá.

Kylian Mbappé hétfőn törött orral hagyta el a pályát (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A francia válogatott csütörtöki edzésén pedig egy látványos, a francia trikolór kék, fehér, piros színeiben pompázó, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) logójával ellátott maszkot viselt. Didier Deschamps szövetségi kapitány a mai, hollandok elleni találkozót felvezető sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Mbappé már jobban érzi magát – így főhet a hollandok feje, hogy vajon a Real Madrid csillaga ellen kell-e készülniük.

A maszkon egyébként Mbappé mezszáma (10-es), két csillag (ami a franciák két vb-aranyára utal, miként a mezen) és a KM monogram is látható.

Mbappé kénytelen maszkot cserélni

A SPORTbible azonban rámutatott, hogy ha Mbappé pályára is lép, a csütörtökön megismert maszk helyett egy másikat kell keresni neki. Az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) ugyanis erre vonatkozóan szabályai vannak: a védőfelszereléseknek egyszínűeknek kell lenniük, s nem lehet rajtuk a csapat vagy  a gyártó azonosítója. Vagyis Mbappé maszkjával két probléma is va. (Ez esetben mellékes, de a könyökvédőknek a mez, a térdvédőknek pedig a rövid nadrág színével kell összhangban lenniük.)

A franciáknak az UEFA-val a találkozó előtt egyeztetniük kell, hogy a maszkot elfogadják-e. Ugyanakkor a SPORTbible cikkéből az is kiderül, a játékvezető arra nem jogosult, hogy ne engedje pályára lépni Mbappét, ha a kék, fehér, piros színkombinációjú arcvédőben jelenne meg, viszont ekkor a játékos utólag büntetésre számíthatna. Az nem egyértelmű, hogy egészen pontosan milyenre. Ám ez nem is derül majd ki, mert a franciák ezt a hibát nem követik el, Mbappének kerítenek egy megfelelő arcvédőt.

 

Javaslatokban nincs hiány az interneten...

FRISSÍTÉS!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.