Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Az olaszok kiesése után eldőlt Spalletti jövője

Gyorsan véget ért a címvédő története a németországi Európa-bajnokságon. Az olasz labdarúgó-válogatott már a csoportkörben sem brillírozott, azt még túlélte, de a nyolcaddöntőben nem bírt Svájccal, így a legjobb tizenhat között búcsúzott. Ezek után felmerült, hogy Luciano Spalletti szövetségi kapitánynak távoznia kellene.

2024. 06. 30. 16:15
Nagy az egyetértés az olaszoknál: Spalletti maradni akart, a szövetség megtartotta őt
Nagy az egyetértés az olaszoknál: Spalletti maradni akart, a szövetség megtartotta őt Fotó: AFP/Alberto PIZZOLI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luciano Spalletti a Napolival korábban csodát tett, és harminc év után bajnoki címre vezette a csapatot. Az olasz válogatottal viszont tavalyi kinevezése óta eddig nem tudott maradandót alkotni. A németországi Európa-bajnokságra még kijuttatta a Squadra Azzurrát, de a kontinenstornán nem ment sokra a csapat. Egy győzelemmel és egy döntetlennel túlélte a csoportkört, a nyolcaddöntőt viszont simán elbukta, 2-0-ra veszített Svájccal szemben.

A csalódást keltő eredmény és teljesítmény után Spalletti kijelentette, ha rajta múlik, folytatja a munkáját. Vasárnap kiderült, hogy teljesül a kívánsága, az olasz szövetség megtartja az edzőt, akinek szerződése 2026 augusztusáig szól.

– Tegnap este beszéltem Spallettivel. Nincs értelme megszakítani egy több évre tervezett, és csak nyolc hónapja zajló projektet – jelentette ki Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke. – Hatvan nap múlva vissza kell térnünk a pályára, és nincs értelme azt gondolni, hogy ha változtatunk a szakmai stábon, akkor két hónap múlva megjelenik nálunk egy Mbappé.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.