Szoboszlai végre pihenhet, így nézhet ki a magyar válogatott további Eb-menetrendje

A magyar válogatott a Skócia elleni 1-0-s győzelemmel megteremtette a továbbjutás lehetőségét, mostantól a többi – főként a B, a C és az F – csoport harmadik fordulós eredményein múlik, hogy Marco Rossi csapata bekerül-e a legjobb négy csoportharmadik közé, azaz játszhat-e a foci Eb egyenes kieséses fázisában. Ami biztos, hogy az eddigieknél hosszabb pihenő után játszhatnánk újra, a legjobb forgatókönyv szerint csak jövő kedden. Minden egyes pihenőnappal nő az esélye annak, hogy az izomfájdalmakkal küzdő Szoboszlai Dominik igazán jó formába lendüljön a nyolcaddöntőre.

2024. 06. 24. 13:59
Skócia - Magyarország EURO - 2024
foci Eb 2024 Szoboszlai Dominik Andy Robertson
Szoboszlai Dominik itt klubtársa, Andy Robertson elleni küzd az Eb-n Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik végigjátszotta a magyar válogatott mindhárom csoportmeccsét az Európa-bajnokságon, annak ellenére, hogy izomfájdalmakkal küzd. Marco Rossi a Skócia ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés után elárulta, hogy Szoboszlai több edzést kihagyott és kezeléseket kapott. A szövetségi kapitány fejében megfordult, hogy lecseréli a sérülten küzdő csapatkapitányt, de végül nem tette meg, s a győztes gólhoz valóban kellett Szoboszlai indítása is.

20240623 Németország 
a20240623 MN Magyarország Skócia EB labdarúgás MI
Fotó: Mirkó István  Magyar Nemzet Szoboszlai Dominik Csoboth Kevin foci eb 2024
Szoboszlai Dominik és a gólszerző Csoboth Kevin ünnepel (Fotó: Mirkó István)

Rossi vallomása alapján nyilvánvaló, hogy a magyar válogatottnak az a jó, ha minél több ideje van az Eb-nyolcaddöntője előtt, minden nappal nő az esélye annak, hogy Szoboszlai Dominik igazán jó állapotba kerül a folytatásra.

Az foci Eb menetrendje segítségünkre lehet, ugyanis még az is elképzelhető, hogy az utolsó nyolcaddöntős napon, jövő kedden játszunk.

Az már csak hab a tortán, hogy a lehetséges ellenfél szempontjából is ez lenne az ideális forgatókönyv.

Mikor játszhat Eb-nyolcaddöntőt a magyar válogatott?

Ahhoz, hogy a magyar válogatott folytathassa szereplését az Európa-bajnokságon, az kell, hogy a másik öt csoportból legalább kettőben a mieinkénél (3 pont, 2-5-ös gólkülönbség) gyengébb legyen a csoportharmadik mérlege. Reális esély erre a B, a C és az F csoportban mutatkozik.

A magyar válogatott három lehetséges ágra kerülhet, s mindenképp legalább egy hét eltelik a skótok elleni siker és a következő találkozó között.

A legkevésbé valószínű forgatókönyv, hogy vasárnap 21.00-kor Spanyolország ellen játszanak Szoboszlai Dominikék. A legnagyobb esély arra van, hogy hétfőn 21.00-kor Portugália lesz az ellenfél, a legkedvezőbb eset pedig az lenne, ha kedden 18.00-kor az E csoport győztese (Románia, Szlovákia, Belgium vagy Ukrajna) jönne szembe a magyar csapattal.

Hol játszhat Eb-nyolcaddöntőt a magyar válogatott?

Az Eb-menetrend alapján a lehetséges helyszíneket is ismerjük. Vasárnap a spanyolok Kölnben játszanak, hétfőn a portugálok Frankfurtban. Ha pedig a keddi meccs jut a mieinknek, akkor a legutóbbi Európa-bajnokság után az idei foci Eb-n is pályára léphet a magyar válogatott Münchenben.

Mit mondott Szoboszlai Dominik a sérüléséről?

Arra is van esély, hogy Szoboszlai igazán sokat pihenhet, és szerdán eldől, hogy a magyar válogatott Eb-je mégis véget ér már a csoportkörrel. A magyar válogatott csapatkapitánya azonban érthető módon nem erre az opcióra vágyik.

Voltam már jobb állapotban is, fáj még a lábam. Két napot regenerációval töltöttem, remélem a következő meccsre jól leszek.

– mondta Szoboszlai Dominik, és következő meccs alatt aligha a Liverpool első felkészülési találkozóját értette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.