Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Íme Csoboth Kevin győztes gólja és a magyarázata, miért kellett sírnia

Csoboth Kevin az elsó gólját szerezte a magyar válogatottban a Skócia ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A csatár elmondta, miért fakadt sírva. Nehéz hónapokon ment át Újpesten. Szoboszlai Dominik előbb leszúrta őt, majd megengedte neki, hogy sírjon.

2024. 06. 23. 23:28
20240623__MI_088
20240623 Németország a20240623 MN Magyarország Skócia EB labdarúgás MI Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott a 100. percben Csoboth Kevin góljával győzte le 1-0-ra Skóciát. Csoboth Kevin hatalmas út végén vált a magyar válogatott hősévé. Csoboth, megesett, hogy a tavasszal az Újpestben sem volt kezdő, márciusban nem volt benne a keretben a Törökország és Koszovó elleni két mérkőzésen, aztán az Eb-re mégis bekerült Rossi csapatába.

Csoboth Kevin, magyar válogatott, Újpest, győztes gól, Szoboszlai Dominik
Csoboth Kevin nehéz hónapokat élt meg Újpesten. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Az Európa-bajnokságon Csoboth Svájc ellen nem játszott, Németország ellen az utolsó percekben csereként állt be helyett. Skócia ellen is csak a 86. percben állt be Bolla Bendegúz helyére, mégis nyerőember lett. Előbb még kihagyott egy ziccert, a kapufát találta telibe, utána azonban okos gólt szerzett, amikor Sallai beadását a 100. percben a hosszúba perdítette, ami az 1-0-s győzelmet jelentette.

– Nehéz lenne most elmondani egy percben, mit is érzek. Óriási élmény, el is érzékenyültem, sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták élőben. A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. Előtte volt egy kapufa, Dominik kicsit mérges is volt, hogy nem passzoltam le neki, de éreztem, hogy lesz még lehetőség. Köszönjük a szurkolóknak. A mester azt kérte tőlem, hogy területbe kérjem a labdát, a sebességemet kamatoztassam. A Mezőkövesd ellen Újpesten volt érzelmes pillanatom, amikor azt kérdezték tőlem, miért sírsz. Nehéz hónapokon voltam túl, (Szoboszlai) Dominik most azt mondta nekem, nyugodtan sírjál – nyilatkozta Csoboth Kevin a mérkőzés után az M4 Sportnak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.