Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szoboszlai vagy Ronaldo lesz az Eb legjobb játékosa egy felmérés szerint

A Szerencsejáték Zrt. kutatása alapján a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit a felnőtt magyarok közel fele, mintegy 46 százaléka követi majd figyelemmel. A válaszadók közül a legtöbben úgy gondolják, hogy a tornát a spanyolok nyerik meg. Az Eb várhatóan legjobb játékosának Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók közül a legtöbben, 28 és 26 százalékban.

2024. 06. 11. 12:56
SZOBOSZLAI Dominik
Weiler-Simmerberg, 2024. június 10. Szoboszlai Dominik, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott játékosa (j) érkezés után a csapat szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság után jön a párizsi olimpia, s ezeket a kiemelt sporteseményeket nemcsak a rendszeres sportfogadók, hanem azok is figyelemmel kísérik, akik év közben nem, vagy csak részben követik a sportvilág történéseit. A Szerencsejáték Zrt. reprezentatív, online gyors paneles kutatása alapján elmondható, hogy a labdarúgó Eb eseményeit a megkérdezettek mintegy 46 százaléka kíséri majd figyelemmel. A férfiak hatvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy nézni a mérkőzéseket. A megkérdezettek 29 százaléka jelezte, hogy valószínűleg fogad is valamelyik mérkőzésre. A találgatások már megindultak arról, hogy a magyar válogatott – amely hétfőn este megérkezett Németországb a – hány pontot szerez majd a csoportjában. A válaszadók relatív többsége, egyharmada szerint együttese 3-4 pontot gyűjt a csoportmérkőzések során. Mint ismert, Szoboszlai Dominikék a svájciakkal, a németekkel és a skótokkal találkoznak az A csoportban.

ROSSI, Marco
Marco Rossi csapata hétfőn megérkezett a szálláshelyére, Weiler-Simmerbergbe (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Szoboszlai, Varga, Sallai – tőlük várják a gólokat a szurkolók

A kutatási adatokból az is kiderült, hogy a megkérdezettek csupán négy százaléka válaszolta azt, hogy a magyar válogatott pont nélkül zárja a csoportmeccseket. A válaszadók hatvan százaléka úgy gondolja, hogy a magyar válogatott továbbjut a csoportkörből, akik pedig így vélekednek, relatív többségben, 29 százalékban arra tippelnek, hogy a nyolcaddöntőig jut a nemzeti csapat. Messze a legnagyobb arányban, a válaszadók fele Szoboszlai Dominikot várja a leginkább gólerős magyar játékosnak, őt Varga Barnabás, majd követi.

A felmérés szerint a válaszadók ötöde gondolja úgy, hogy Spanyolország a leginkább esélyes arra, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot. A spanyolok után a második legesélyesebb Németország, a harmadik pedig Franciaország. S amire felkaphatjuk a fejünket: az Európa-bajnokság várhatóan legjobb játékosának Cristiano Ronaldót és Szoboszlai Dominikot jelölték meg a válaszadók közül a legtöbben, 28 és 26 százalékban. A felmérés szerint a gólkirályi címre leginkább Ronaldo azt esélyes (44 százalék), őt követi (27 százalék).

 

Az Eb mérkőzéseit Budapesten a Szabadság téren felállított Tippmix Mol belvárosi foci mozi helyszínen is lehet majd követheti, ahol a szurkolókat két, egyenként 45 négyzetméteres kivetítő várja. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók gasztronómiai különlegességgel is találkozhatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.