Válogatottunk első Eb-ellenfele nem parádézott a tornára készülve

A magyar labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan Svájc is lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtt. A mieink első ellenfelei nem túlságosan erőltették meg magukat a szombati meccsen, így értek el otthon 1-1-es döntetlent Ausztria ellen.

2024. 06. 08. 20:17
Silvan Widmer (3-as számú mezben) szerezte a svájciak egyenlítő gólját
Silvan Widmer (3-as számú mezben) szerezte a svájciak egyenlítő gólját Fotó: AFP/Fabrice COFFRINI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány perces késéssel kezdődött Svájc és Ausztria felkészülési mérkőzése, az egyik hálóval ugyanis akadt némi gond. A kezdés után nem sokkal, egészen pontosan az 5. percben éppen ebben a hálóban kötött ki a labda: Christoph Baumgartner szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A következő gólra sem kellett sokat várni, Silvan Widmer egyenlített ki a 26. percben. Ezzel pedig be is állította a végeredményt, alig egy héttel az Európa-bajnokság előtt ugyanis egyik csapat sem akart túl sok energiát fektetni a meccsbe, mindkettőnek megfelelt az 1-1-es döntetlen.

A svájciak korábban Észtország ellen játszottak felkészülési mérkőzést, azt nagyon simán, 4-0-ra nyerték meg. Mostantól pedig a szombaton 3-0-s győzelmet arató magyar válogatottra fókuszálnak, hiszen június 15-én 15 órakor a mieink ellen lépnek először pályára az Európa-bajnokságon. Az A csoportban az említett duón kívül még a házigazda Németország és Skócia szerepel.

Felkészülési mérkőzések, szombat

Szlovénia–Bulgária 1-1
Magyarország–Izrael 3-0
Moldova–Ciprus 3-2
Svájc–Ausztria 1-1
Svédország–Szerbia 0-3

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.