Nulla együttérzés: így nyilatkozott a Varga Barnabást letaroló skót kapus

Miközben nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világban is sokan aggódnak a súlyos sérülést, arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett Varga Barnabásért, napvilágra került az őt letaroló skót kapus, Angus Gunn nyilatkozata. Nos, Angus Gunn nem mutatott semmiféle együttérzést, az sem foglalkoztatta, ugyan kinek okozott sérülést.

2024. 06. 25. 7:30
Angus Gunn, Varga Barnabás
Mint aki jól végezte a dolgát. Angus Gunn, miután súlyos sérülést okozott Varga Barnabásnak Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a mérkőzés alatt is feltűnő volt, hogy miközben a magyar játékosok Szoboszlai Dominikkal az élen kétségbeesetten sürgetik a mentőket, hogy minél gyorsabban lássák el Varga Barnabást, a skótok a legcsekélyebb aggodalom jelét sem mutatták.

Varga Barnabás, Angus Gunn, Magyarország, Skócia
A pillanat, amikor Angus Gunn ütközik Varga Barnabással (Forrás: X/Around the Grounds)

Angus Gunn, aki letarolta Vargát, még rátett erre egy lapáttal a nyilatkozatával. A lefújást követően a skót kapust a BBC faggatta, s amikor a riporter rákérdezett az esetre, Varga Barnabásra, Angus Gunn így reagált, miként az Origo kiszúrta:

– Az meg ki? – kérdezett vissza Angus Gunn.

A Norwich City kapusa ezzel sokaknál kiverte a biztosítékot, bíráló kommentek özöne zúdult rá. Utána azzal folytatta, kicsit zavaros volt az eset, ki kellett jönnie, és azt hitte, jól döntött, amikor elindult a labdáért. 

– Elég fájdalmas volt. Remélhetőleg jól van. Raldo (Anthony Ralston – a szerk.) is felkelt, nem igazán emlékszem a jelenetre – tette hozzá Gunn, amivel már nem nagyon javította az érzéketlenségét.

 

Angus Gunn viselkedése azért is szembetűnő, mert Antoine Griezmann-nal az élen világhírű labdarúgók egész sora fejezte ki az együttérzését Varga Barnabással.

A magyar válogatott és a Ferencváros középcsatárát hétfőn megműtötték, a játékos szerencsére jól van, már üzent is a kórházból.

 

Az eset elemzése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.