Varga Barnabás miatt aggódott a korábbi Eb-gólkirály is

Varga Barnabás a Skócia elleni Eb-mérkőzés második félidejében ütközött brutálisan Angus Gunn-nal, a skótok kapusával. Varga az eset után percekig feküdt a gyepen, majd hordágyon, nyakmerevítővel vitték le a pályáról. Nem véletlen, hogy a futballvilág egy emberként aggódott a magyar támadóért, Cole Palmer és a korábbi Eb-gólkirály, Antoine Griezmann is posztolt Vargáról a közösségi médiában.

2024. 06. 24. 9:14
Skócia - Magyarország EURO - 2024
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két NB I-es idény gólkirálya, Varga Barnabás Svájc ellen góllal mutatkozott be az Európa-bajnokságon, mégis egy sokkal ijesztőbb jelenet kellett ahhoz, hogy igazán felfigyeljen a Ferencváros támadójára a futballvilág. Varga Barnabás a Skócia elleni mérkőzés második félidejének közepén terült el a gyepen, miután a feje Angus Gunn kapus könyökével találkozott.

Varga Barnabás Angus Gunn
Varga Barnabás sérülése (Fotó: X/Around the Grounds)

Varga Barnabás társai azonnal jelezték, hogy gyors segítségre van szükség, Szoboszlai Dominik maga is tett azért, hogy a hordágy a lehető leggyorsabban odaérjen a Ferencváros támadójához.

Varga Barnabás esete sokkolta a futballvilágot

Ahogy Vargát takarták a kíváncsiskodó tekintetek elől, arról sokaknak Christian Eriksen három évvel ezelőtti esete jutott eszébe, amikor a dán futballistát a pályán kellett újraéleszteni.

Az Origó szúrta ki , hogy a 2016-os Eb gólkirálya, Antoine Griezmann rövid, de egyértelmű bejegyzésben fejezte ki aggódását.

A Chelsea fiatal támadója, Cole Palmer is posztolt Varga Barnabásról.

Ahogy arról már írtunk is, a BBC külön cikket szentelt Varga Barnabás állapotának.

Hogy van Varga Barnabás?

Azóta kiderült, Varga Barnabás élete nincs veszélyben, viszont az arcában több csont is eltört. Műtét vár rá, az Európa-bajnokságon már biztosan nem léphet pályára akkor sem, ha a magyar csapat végül továbbjut az egyenes kieséses szakaszba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.