Az angol válogatott ma éjjel a nyolcaddöntőbe rúghatja Szoboszlai Dominikéket

A labdarúgó Eb-n a C csoport zárófordulójában Kölnben 21 órakor kezdődik az Anglia–Szlovénia mérkőzés, és ha az angolok győznek, akkor a magyar válogatott bejut a nyolcaddöntőbe! Marco Rossi együttese vasárnap megtette, amit tehetett, legyőzte a skótokat, hétfőn az olaszok döntetlenje is nagyon jól jött Szoboszlai Dominikéknek, most pedig szurkoljunk Gareth Southgate alakulatának!

2024. 06. 25. 19:54
UEFA EURO 2024 - Group C Serbia vs England
Jude Bellingham a szerbeknek lőtt gólját ünnepli, mögötte Trent Alexander-Arnold, aki ma este nem kezd Fotó: EPA/Christopher Neundorf
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokságon vasárnap az A csoportban Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával gyűrtük le 1-0-ra a skótokat, az olaszok pedig hétfőn a B csoportban a 98. percben, Mattia Zaccagni találatával egyenlítettek 1-1-re a horvátok ellen, és ezzel hatalmas segítséget kaptunk tőlük. A hat csoportharmadik közül négy továbbjut, és a kétpontos horvátok már mögöttünk maradnak. Ma az a nagy kérdés, hogy a C csoportban az ugyancsak kétpontos szlovéneket is sikerül-e magunk mögött tartani, és ha igen, akkor Marco Rossi csapatának a szerdai meccsekkel nem kell foglalkoznia, mert már ott van a 16 között. Az számunkra nem jó, ha a szlovének döntetlent játszanak az angolokkal, mert jobb a gólkülönbségük, mint Szoboszlai Dominikéknek (nekik nulla, nekünk mínusz három).

Mattia Zaccagni góljának mi is nagyon örültünk Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

 

Segít-e nekünk Gareth Southgate alakulata?

Az angolok az első csopormeccsükön Jude Bellinngham góljával 1-0-ra legyőzték a szerbeket, a másodikon viszont halovány játékkal csak 1-1-et játszottak a dánokkal, és a találkozó után Gareth Southgate alakulata rengeteg kritikát kapott otthon. De Emmanuel Petit, a franciák világ- és Európa-bajnoka, az Arsenal legendája is elborzadt a szigetországiak eddigi játékát látva.

Így Kane, Bellingham, Foden és a többiek egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy lelazsálják a mai meccset – dacára annak, hogy az eredmények úgy alakultak, már biztos továbbjutók a csoportból. S ugyan jelenleg a szlovének is ott vannak a négy legjobb csoportharmadik között, de a negyedikek, és ha ma kikapnak, akkor a sorsuk szerdán dől el. Döntetlennel viszont révbe érnek, és akkor nekünk kell szerdán izgulnunk.

Az angol válogatott a dánok ellen a következő összeállításban lépett pályára: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice – Saka (Eze, 70.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) – Kane (Watkins, 69.). Az angol gólt Kane szerezte a 18. percben.

Az Anglia–Szlovénia találkozó 21 órakor kezdődik Kölnben, azt pedig már tudjuk, hogy az angolok a következő összeállításban lépnek pályára, vagyis Alexander-Arnold helyett Gallagher kezd.

 

A szlovének:

 

A csoport másik mérkőzése, a szerb–dán találkozó nem befolyásolja válogatottunk sorsát, mert egyik csapat mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot. S amelyik legalább három pontot szerez, annak jobb lesz a gólkülönbsége, mint a magyar csapaté.

C csoport, a 3. forduló párosítása:
 Anglia–Szlovénia 21.00
Dánia–Szerbia 21.00

A csoport állása: 1. Anglia 4 pont (2-1), 2. Dánia 2 (2-2), 2. Szlovénia 2 (2-2), 4. Szerbia 1 (1-2).

Mi most így állunk:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.