Alig kaptak jegyeket az angolok az Eb-döntőre, feldúlhatják Berlint! + videó

Az angol szurkolók a hollandok elleni elődöntőben szerdán Dortmundban (2-1) kisebbségben voltak, de az eddig látottak alapján vasárnap Berlinben a döntőben fölényben lesznek a spanyolokkal szemben. Legalábbis a városban, mert a 74 ezer fős Olimpiai stadionba a hírek szerint hivatalosan csak 10 295 jegyet kaptak.

2024. 07. 13. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán az Anglia–Hollandia elődöntőre negyvenezer angol szurkoló érkezett Dortmundba, ez a sereg jóval kisebb volt a mintegy százezer fős holland drukkerhadnál, amely azonban végül lógó orral hagyhatta el a várost. Angliában hatalmas a lelkesedés, borítékolható, hogy vasárnap rengeteg szigetországi drukker lesz Berlinben.

Kieran Trippier barátai (Forrás: X)

A Newcastle védője, Kieran Trippier a Manchesterhez közeli, nyolcvanezer fős Bury városában született, ahonnan hét gyerekkori barátja egy különleges lakókocsival vágott neki a távnak. A társaság ma fut be Berlinbe, és a Brandenburgi kapunál levő szurkolói zónában nézik meg a meccset. A hollandok elleni 2-1-es győzelmet együtt nézték Buryben, és amikor Ollie Watkins a meccs végén megszerezte a győztes gólt, egyikük felvetette, hogy a döntőre utazzanak el Berlinbe. S bár az ötlet elsőre viccnek tűnt, arra jutottak, hogy megvalósítják.

Repülőjegyet értelemszerűen nehéz foglalni. A hét végén a Ryanair huszonegy, az EasyJet tizenkét járatot indít Berlinbe Anglia különböző városaiból. Utóbbi fapados az egy héttel ezelőtti 167 font helyett azonban már 918 fontot kér(t) – több mint 400 ezer forintot – a Gatwick–Berlin repülőjegyét! A British Airways ma éjjel „csak” 782 fontot kér a járatára. Berlinben a szállásárak is a háromszorosára, négyszeresére ugrottak a hét végére a megszokotthoz képest.

Megússza-e Berlin az angol szurkolók látogatását?

Nagy kérdés, hogy a berlini lelátókon hány szurkoló lesz, mert a 74 ezer fős Olimpiai stadionba az angolok és a spanyolok az UEFA-tól hivatalosan csak 10 295 jegyet kaptak. Ezeknek árai 95 és 1000 font között mozognak. A spanyoloknak talán elég a valamivel több mint tízezer belépő, de az angoloknak aligha. S azt nem borítékolhatjuk, hogy nem dúlják fel Berlint. Vagy örömükben, vagy bánatukban.

Hírek szerint minimum 50 ezer angol érkezik Berlinbe. A stadionban azonban tehát a két válogatottnak csak alig több mint húszezer szurkolója lesz jelent, az UEFA 50 ezer belépőt semleges drukkereknek, cégeknek és szponzoroknak juttatott. Angliában emiatt nagy a felháborodás.

Az angol–holland mérkőzést övező csetepatéban két angol néhány másodpercig úgy csépelte egymást, hogy hollandnak hitte a másikat...

Az angolok már Berlinben vannak:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.