Lamine Yamal ma 17 éves lett, de még éjfél előtt váratlan meglepetés érte + videó

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon vasárnap Berlinben játsszák a Spanyolország–Anglia döntőt, a meccs előtt pedig Lamine Yamal van a fókuszban, aki kedden a franciák ellen (2-1) szerzett találatával 16 évesen az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője lett, S ma ünnepli a 17. születésnapját.

2024. 07. 13. 8:01
YAMAL, Lamine München, 2024. július 9.
A spanyol Lamine Yamal apja miután gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjének Spanyolország Franciaország mérkõzésén a münchen Allianz Arénában 2024. július 9-én fc barcelona
Lamine Yamal édesapja miatt aggódhatott Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marca spanyol sportnapilap már pénteken felköszöntötte a spanyol válogatott ifjú hősét, és egy tortával is meglepte. Lamine Yamal túl azon, hogy szenzációs góllal egyenlített a franciák ellen, a mérkőzés legjobbjának járó trófeát is megkapta. Láthattuk, hogy a lefújás előtt a franciák legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé is gratulált neki. Yamal elárulta, hogy Mbappé a mezét is elkérte tőle, ő örömmel belement a cserébe. Korábban az olaszok elleni csoportmeccs után (1-0) pedig Federico Chiesa volt az a játékos, akivel mezt cserélt.

Lamine Yamal
Lamine Yamal tortát is kapott

Nem kérdés, Lamine Yamal az Eb legnagyobb sztárja, aki ma ünnepli a 17. születésnapját.

– Mondtam édesanyámnak, hogy ha megnyerjük a döntőt, nem kérek semmi ajándékot. Számomra az lenne a legnagyobb ajándék, ha Eb-győztesként érkeznénk haza Madridba, és ott együtt ünnepelhetnék a csapattársaimmal, egészen biztos, hogy ez hatalmas őrület lenne. Hiszen a spanyol válogatott legutóbb 2012-ben nyert Eb-t.

 

Lamine Yamal: Mi vagyunk a legegységesebb válogatott

A Barcelona játékosa nevetve elmondta, hogy amikor hazalátogat, édesanyja mindig rászól, hogy vegyen fel papucsot, ne mászkáljon mezítláb, de a válogatottban nem úgy kezelik, mint egy 16-17 éves gyereket, már teljes jogú csapattagnak számít.

Yamal arról is beszélt, szerinte mi kell ahhoz, hogy a vasárnapi döntőben legyőzzék Angliát.

 

– Úgy kell játszanunk, mint Németország vagy Franciaország ellen. Nekünk kell irányítanunk a játékot, és kulcsfontosságú, hogy ezt minél intenzívebben tegyük. Hiszem, hogy ebben mi vagyunk a legjobbak, mi vagyunk a leginkább egységes válogatott, és az angolok sem állíthatnak meg bennünket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.