Lewandowski csalhatott a korábbi kancellár segítségével, nagy botrány robbant ki

A lengyel labdarúgó-válogatott már a csoportkörben kiesett az Eb-n, legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski pedig most otthon botrányba keveredett: azzal vádolják, két diplomáját úgy szerezte, hogy pénzért vásárolta őket – írja az Origo.

2024. 07. 13. 9:56
LEWANDOWSKI, Robert
Dortmund, 2024. június 25. A lengyel Robert Lewandowski a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja harmadik fordulójának Franciaország-Lengyelország mérkõzése elõtt a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 25-én Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokságot sérüléssel kezdő, majd a tornát egy 11-esből szerzett góllal záró Robert Lewandowski nem a legjobb szezonján van túl, hiszen a spanyol Barcelona színeiben trófea nélkül maradt, és a 2014/15-ös idény óta a legkevesebb gólját szerezte, majd az Eb-n csoportutolsóként esett ki a lengyel válogatottal. A héten pedig otthon botrányba is belekeveredett: a gyanú szerint a Barcelona támadója illegálisan szerzett két diplomát egy lódzi magánegyetemen — írja az Origo.

LEWANDOWSKI, Robert
Robert Lewandowski bajba került (Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf)

Barbara Mrozinska, az Egészségnevelési és Társadalomtudományi Egyetem (WSEZiNS) egykori oktatója az X-oldalán azzal vádolta meg Lewandowskit, hogy megvásárolta a diplomáit. A professzor tagadja, hogy két vizsgát is állítólagosan az ő felügyelete alatt tett le. Mrozinska az elmondása szerint soha nem látta a lengyel válogatott játékost az óráin, majd a vizsgákon sem.

– Az érdemjegyei azt mutatják, hogy két tárgyat is nálam végzett, de ez biztosan nem így van. Emlékeztem volna egy ilyen híres diákra – szögezte le Barbara Mrozinska.

A dokumentumok szerint Lewandowski előbb alapszakos diplomát szerzett, majd később, 2018-ban videókonferencián védte meg a diplomamunkáját.

Cezary Kucharski, a labdarúgó egykori játékosügynöke is meglepődött.

– Hihetetlen belegondolni, hogy Lódzban tanult diplomákért, amíg én voltam az ügynöke. Lengyelországi látogatásai során még a családjára vagy a szponzoraira sem jutott ideje, akkor mégis hogyan találhatott volna időt arra, hogy titokban tanuljon? Ez abszurd.

 

Lewandowski felesége lehetett a „közvetítő”

A lengyel sajtóban az a hír járja, hogy Lewandowski felesége, Anna Lewandowska titokban találkozott a WSEZiNS korábbi kancellárjával, aki készpénzért cserébe átadta a diplomákat a nőnek.

Gdańskban már folyik egy bírósági eljárás, de Mrozinska megszólalása után a nyilvánosság előtt most robbant ki. Lewandowskinak ugyanakkor nem csupán ez a két diplomája van. 2017-ben a Varsói Sportegyetemen a saját pályafutásából írt szakdolgozattal szerzett diplomát, majd három évre rá egy mesterképzést is elvégzett ugyanitt, és ezeknek a valódiságát nem vitatják Lengyelországban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.