Botrányt okoztak az argentinok, Mbappé dühönghet + videó

Az argentin válogatott futballisták vasárnap éjjel jó hangulatban voltak, miután 1-0-ra legyőzték Kolumbiát, ezzel megnyerték a Copa Américát. Enzo Fernándezék ugyanakkor ünneplésük közben elvetették a sulykot, Kylian Mbappét és a többi francia játékost gúnyolták.

2024. 07. 17. 11:44
Az argentin Fernández és a francia Mbappé a 2022-es vb-döntőben találkozott egymással
Az argentin Fernández és a francia Mbappé a 2022-es vb-döntőben találkozott egymással Fotó: AFP/NurPhoto/Ayman Aref
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin labdarúgóknak vasárnap éjszaka volt okuk az ünneplésre, a 2021-es Copa América és a 2022-es világbajnokság után a következő nagy világversenyt, az idei Copát is megnyerték. A fináléban 1-0-ra múlták felül Kolumbiát. Már a pályán megkezdődött az ünneplés, aztán a csapatbuszon is folytatódott.

Kylian Mbappé származását és korábbi párkapcsolatát is emlegetik az argentin dalban
Kylian Mbappé származását és korábbi párkapcsolatát is emlegetik az argentin dalban. Fotó: AFP/NurPhoto/Pics Action/Jose Breton

A víg pillanatokat Enzo Fernández a nagyközönséggel is megosztotta. Nem kellett volna, az argentin játékosok – a beszámolók szerint Lionel Messi, Alexis Mac Allister, Emiliano Martínez, Nicolás Otamendi és Lautaro Martínez kivételével – ugyanis egy rasszista dalt énekeltek a francia válogatott tagjairól. A Real Madridnál való bemutatása miatt éppen boldogságban úszó Kylian Mbappét külön cikizték benne, mint arra az Origó is rávilágított.

„A francia válogatottban játszanak, de Angolából származnak. Jól fognak futni, transznemű emberekkel alszanak. Nigériai anya, kameruni apa, de az útlevele szerint francia” – harsogták az argentinok.

 

Az argentinok túllőttek a célon

A dal nem a játékosok kreálmánya, a dél-amerikai szurkolók már a 2022-es vb-döntőn is ezzel cukkolták az ellenfelet, amikor Argentína és Franciaország mérkőzött meg egymással.

Enzo Fernándeznek utólag leesett, hogy nem volt jó ötlet kiposztolni ezt a videót, így bocsánatot kért. „Elnézést kérek a videóért, amit az Instagram-oldalamon osztottam meg az ünneplésünkről. A dal sértő nyelvezetet tartalmaz, erre nincs mentség. Kiállok a diszkrimináció minden formája ellen, sajnálom, hogy az ünneplés közben túllőttem a célon. A videó, azok a pillanatok és szavak nem tükrözik azt, aki vagyok és amiben hiszek. Nagyon sajnálom” – írta a Chelsea középpályása.

Nos, Fernández minden bizonnyal elkésett a bocsánatkéréssel. A francia szövetség panaszt nyújt be a FIFA-hoz, Fernándeznek pedig londoni csapattársát, Wesley Fofanát is sikerült magára haragítania. A francia játékos a közösségi oldalain megjegyezte: ilyen a futball 2024-ben, gátlástalanul rasszista.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.