Újabb Dárdai-pofont kaphat a Hertha, Márton sakkban tartja a klubot

Hétfőn megkezdi a felkészülést a Hertha futballcsapatával Dárdai Márton, aki miután a magyar válogatottal kiesett az Európa-bajnokságról, mostanáig a szabadságát töltötte. A németek most azt találgatják, mi lehet Dárdai Pál középső fiának a sorsa: a 22 éves védő szerződése egy év múlva lejár, hosszabbítani pedig egyelőre nem akar, kivárásra játszik. Növekvő berlini félelem, hogy újabb Dárdai-pofont kaphat a Hertha.

2024. 07. 14. 6:37
DÁRDAI Márton
Dárdai Márton alapember a Hertha keretében, de egyelőre nem akarja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, ami a távozáséhoz vezethet. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Póker Dárdai Mártonnal a jégen” – írja cikkének címében a Berliner Kurier , amely a magyar válogatott védő jövőjével foglalkozik a Hertha kötelékében. Mint írják, Dárdai Pál középső fiának a szabadsága, melyet az Eb-szereplés miatt kapott, a hétvégén letelik, és hétfőtől munkára kell jelentkeznie Berlinben. Ugyanakkor kérdéseket vet fel, hogy Dárdai Márton jelenlegi szerződése 2025 nyarán lejár.

MCGINN, John; DÁRDAI Márton
Dárdai Márton nemrég még az Eb-n játszott a magyar válogatottban. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A lap információja szerint a német másodosztályban szereplő Hertha szeretné mielőbb meghosszabbítani a hatszoros magyar válogatott játékos szerződését, hiszen Dárdai alapembere a csapatnak, ugyanakkor Márton jelenleg nem akar új szerződést aláírni, ezért a tárgyalások megrekedtek.

Azt írják, hogy Dárdai legkorábban a télen szeretne visszatérni a szerződése újratárgyalásához, mert látni akarja, hogyan alakul a csapat sorsa addig. Az lenne a célja, hogy a Herthával visszajusson a Bundesligába, és ha karácsony környékén erre esély mutatkozik, akkor hosszabbít, ha viszont rosszul alakul az ősz, akkor nem.

Egy Dárdait már elvesztett így a Hertha

Mindez azt jelentené, hogy Dárdai Márton januártól szabadon tárgyalhatna más klubokkal, és jövő nyáron ingyen távozhatna a Herthától. A helyzet ismerős lehet Berlinben, hiszen a klub egyik nagy tehetségének tartott Dárdai Bence (Márton öccse) éppen így távozott nemrég a klubtól: nem hosszabbította meg a szerződését, és ezt kihasználva írt alá az élvonalbeli Wolfsburghoz.

A Berliner Kurier szerint ezt a forgatókönyvet a Hertha most elkerülné, így ha érkezne a nyári átigazolási időszak augusztus 30-i zárásáig megfelelő ajánlat Dárdai Mártonért, inkább eladná őt, most még jó pénzért, mintsem megkockáztatná azt, hogy egy év múlva ingyen távozik. Megjegyzik, hogy eddig csak az Augsburg érdeklődött a védőért, de konkrét ajánlatot nem tettek érte. Dárdai piaci értéke jelenleg 2,5 millió euró, de három éve még hatmillió volt.

 

Négyből csak egy Dárdai maradhat?

Tavaly ilyenkor még Dárdaiéktól volt hangos a Hertha öltözője, hiszen Dárdai Pál volt a vezetőedző, akinek mindhárom fia a csapatot erősítette. Dárdai Páltól ugye elköszönt a klub az előző idény végén, miután nem volt esély a Bundesligába való azonnali visszajutásra, Bence már Wolfsburgban edz, és most Márton sorsa is bizonytalan.

Biztos jövője jelenleg csak a legidősebb Dárdai fivérnek, Palkónak lehet a klubnál, akinek a szerződése 2026 nyaráig szól, s már a Hertha két nyári felkészülési meccsén is gólt szerzett, így egyből jó benyomást tehetett az új edzőre, Cristian Fiélre.

A Hertha augusztus 3-án a Paderborn ellen hazai pályán kezdi meg az új idényt a Bundesliga II-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.