Dárdai Pál legkisebb fiát meghajtották a marbellai nyaralás után

A szülői házból kirepülő Dárdai Bence a marbellai nyaralás után kemény teljesítményteszttel kezdte meg a munkát Wolfsburgban. Dárdai Pál legkisebb, egyelőre német utánpótlás-válogatott fia a szülői óhaj ellenére hagyta el Berlint és a Hertha csapatát, hogy a Bundesligában bizonyítson az előttünk álló idényben.

2024. 07. 10. 6:01
Dárdai Bence Marbellán nyaralt, de már megkezdte a felkészülést a Wolfsburg csapatával. Dárdai Pál legkisebb fia teljesítményteszten kezdett új klubjában. Forrás: Instagram / Dárdai Bence
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesítménytesztet tartott kedden a német élvonalban szereplő Wolfsburg futballcsapata, és megkezdte a munkát az új állomáshelyén Dárdai Bence is. Futópadon izzadtak a játékosok, laktáttesztet is végeztek rajtuk, fülből vettek vért, hogy képet kapjanak a futballisták fizikai állapotáról.

Dárdai Bence áprilisban írta alá a szerződését a Wolfsburggal, de a munkát csak most kezdte el ott. Fotó: Instagram/Dárdai Bence

Dárdai Bence Spanyolországban nyaralt, és a közösségi oldalára feltöltött fotói alapján jó lehetett a marbellai buli. A formájával sem lehet különösebb gond, ugyanis a Wolfsburg által a teljesítménytesztről közzétett fotón és videón is mosolygósan, jó hangulatban jelenik meg.

A 18 éves Dárdai Bencét nagy tehetségnek tartják Németországban, tavaly tevékeny tagja volt az éppen Magyarországon U17-es Eb-t nyerő német korosztályos csapatnak. Ezután debütált az akkor még az édesapja, Dárdai Pál vezette Hertha felnőttcsapatában, amelyben az októberi sérüléséig csereként rendszeresen lehetőséget kapott a német másodosztályban, és dicsérték a teljesítményét.

Dárdai Bence még a németeket erősíti

A Hertha szerette volna megtartani őt, de a legkisebb Dárdai új kihívást akart keresni, ki akart lépni a szülői esernyő alól. Az élvonalbeli Wolfsburg áprilisban csapott le rá, noha több kérője is akadt. Dárdai Pál elmondta, hogy nem tudták meggyőzni arról, hogy maradjon Berlinben, Bence édesanyja pár napig még siratta is a fia döntését.

A támadó középpályás Dárdai Bence jelenlegi piaci értéke kétmillió euró, ami, ha igazolja a tehetségét és bizonyít a Bundesligában, hamar megugorhat. Két bátyja, Palkó és Márton már magyar felnőttválogatottak és továbbra is a Hertha labdarúgói. Bence válogatottbeli jövője még nyitott kérdés.

A Wolfsburg az előző idényben a 12. helyen végzett a Bundesligában. A Ralph Hassenhüttl vezette együttes augusztus elsején utazik edzőtáborba Ausztriába, ahol 3-án az olasz Como ellen lép pályára. Előtte azonban az Anderlecht (július 20.) és a Hannover (július 27.) ellen is játszanak majd, Dárdai Bence ezeken a felkészülési találkozókon akár már pályára léphet a klub színeiben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.