Eb-döntő: Alcaraz Wimbledonban a győzelme után kiadta a jelszót + videó

A spanyolok egy nagy diadalt már arattak ma, hiszen a wimbledoni tenisztorna döntőjében Carlos Alcaraz három szettben győzött Novak Djokovics ellen. Alcaraz, aki nagy futballrajongó, természetesen a televízióban este megnézi az Eb berlini döntőjét, amelyben Spanyolország ellenfele 21 órakor Anglia lesz.

2024. 07. 14. 19:57
DJOKOVIC, Novak; VILMOS herceg; KATALIN hercegnõ; ALCARAZ, Carlos
London, 2024. július 14. Katalin walesi hercegné, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös felesége (j) mosolyog, miután átadta a gyõztesenek járó trófeát a spanyol Carlos Alcaraznak a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyese döntõjének díjátó ünnepségén Londonban 2024. július 14-én. A címvédõ Alcaraz három játszmában gyõzte le a szerb Novak Djokovicsot Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wimbledonban a férfi egyes döntője után  Carlos Alcaraz természetesen kapott kérdést a labdarúgó Eb ma esti döntőjével kapcsolatban. – Én elvégeztem a feladatomat, most jöjjön a futball! A stábommal nézem a döntőt, de azt még nem tudom, hogy hol. Az biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz – mondta Alcaraz.

DJOKOVIC, Novak; ALCARAZ, Carlos
Carlos Alcaraz remekül játszott Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

 

Carlos Alcaraz és Álvaro Morata jó barátok

A spanyol teniszklasszis korábban a Németország elleni negyeddöntőt – amit a spanyolok hosszabbítás után nyertek meg 2-1-re – sem hagyta ki, pedig akkor éppen jeges fürdőt vett, de a helyiségbe magával vitte a telefonját, és azon követte a mérkőzést. Alcaraznak a spanyol válogatott csapatkapitánya, Álvaro Morata jó barátja, aki pedig Alcaraz wimbledoni menetelését követte, és amikor a 3. fordulóban öt szettben győzött Frances Tiafoe ellen, ezt ő tudatta a csapattársaival.

FRISSÍTÉS:

 

Alcaraz és Morata üzentek is egymásnak, kölcsönösen sikert kívánva, és hétfőn Madridban együtt ünnepelnének.


Alcaraz egyébként már korábban határozottan kijelentette, hogy a spanyol válogatott lesz az Európa-bajnok, ehhez képest ma visszafogottabban nyilatkozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.