Griezmann dühös, mert a francia sajtó a spanyol válogatottat segíti

A francia labdarúgó-válogatottra minden bizonnyal az eddigi legnehezebb mérkőzése vár a németországi Európa-bajnokságon, kedden a Spanyolország elleni elődöntő következik. A felkészülés azonban nem zajlik zökkenőmentesen, egy francia portálnak sikerült kihúznia a gyufát a játékosoknál.

2024. 07. 08. 10:44
Antoine Griezmannt feldühítették a történtek
Antoine Griezmannt feldühítették a történtek Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Európa-bajnokság negyeddöntőiben alig akadt olyan mérkőzés, amely rendes játékidőben ért véget. Szám szerint egy ilyen volt, egy hosszabbítás után ért véget, két alkalommal pedig tizenegyesek döntöttek a továbbjutóról. Nem véletlen, hogy a csapatok felkészülnek az ilyen eshetőségekre, a Portugáliát büntetőpárbaj után kiejtő franciák is bőszen gyakorolták a tizenegyesrúgásokat a tréningeken.

A francia Theo Hernández lőtte be a mindent eldöntő tizenegyest a portugálok ellen
A francia Theo Hernández lőtte be a mindent eldöntő tizenegyest a portugálok ellen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Marcus Brandt

Így lövik a tizenegyeseket a francia játékosok

Igen ám, csak azzal nem számoltak, hogy a vasárnapi nyilvános edzésen bárki megjelenhet. A gyakorláson ott volt a francia RMC Sport portál, és az egészet felvette, majd persze meg is osztotta a honlapján és a közösségi médiában. Ez csak azért jelent problémát, mert a videóból kiderül, az egyes játékosok hogyan lövik a tizenegyeseket.

Persze erről egyébként is vannak információi a leendő ellenfélnek, az angolok kapusának, Jordan Pickfordnak a kulacsára például a teljes listát rányomtatták arról, hogy a svájci futballisták általában melyik oldalt választják a büntetők elvégzésénél.

A francia játékosokat mindenesetre feldühítette az RMC Sport lépése, mert szerintük a videó a spanyolokat segítheti. Antoine Griezmann hangot is adott a nemtetszésének:

– Hát ez csodálatos! Köszönöm, hogy megosztottátok ezt az információt! – idézi a támadót az Origó.

A francia portál azzal védekezett, hogy az edzésen spanyol újságírók is részt vettek, így rajtuk keresztül ugyanúgy eljuthatott minden szükséges információ a másik táborba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.