Mélyponton a franciák, a magyar csapat csoportellenfelénél mindennel baj van

A magyar férfi-kézilabdaválogatott az olimpia csoportkörének utolsó fordulójában a házigazda Franciaország ellen játszik. Aki esetleg abban bízott a torna előtt, hogy a franciák addigra már hátradőlhetnek, annak csalódnia kell: a címvédő francia válogatott eddig két sima vereséget tud felmutatni. A csapatból Nikola Karabatic és Elohim Prandi is hosszasan sorolta a hibákat, de a csoportból való továbbjutást nem érzik veszélyben a franciák.

2024. 07. 30. 14:01
France's left back #08 Elohim Prandi talks to France's left back #13 Nikola Karabatic during the Men's Preliminary Round Group B handball match between France and Norway of the Paris 2024 Olympic Games, at the Paris South Arena in Paris, on July 29, 2024. (Photo by Aris MESSINIS / AFP)
franciák olimpia 2024 magyar csapat kézilabda
Elohim Prandi és Nikola Karabatic keresik a megoldást a franciák gondjaira Fotó: AFP/Aris Messinis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák nem erre számítottak. Az olimpia házigazdájának címvédő férfi-kézilabdaválogatottja két forduló után nulla ponttal áll, ráadásul mind Dánia (37-29), mint Norvégia (27-22) ellen sima vereséget szenvedett. A magyar válogatottal is egy csoportban szereplő válogatottjuk csoportkörbeli búcsúja miatt még nem aggódnak a franciák, de a sztárjátékosok nyilatkozatai is árulkodnak arról, hogy valami nincs rendben a csapat körül.

France's left back #13 Nikola Karabatic (C) and France's pivot #22 Luka Karabatic (up) fight for the ball with Norway's pivot #03 Vetle Eck Agaduring the Men's Preliminary Round Group B handball match between France and Norway of the Paris 2024 Olympic Games, at the Paris South Arena in Paris, on July 29, 2024. (Photo by Sebastien BERDA / AFP) franciák magyar csapat olimpia 2024 kézilabda
A franciák két vereséggel állnak az olimpián a magyar csapat csoportjában (Fotó: AFP/Sebastian Berda)

Hihetetlen hibákat követtünk el, így nem lehet nyerni egy olyan csapat ellen, mint Norvégia. Kapkodtunk,  fegyelmezetlenek voltunk. A napnál is világosabban látható az önbizalomhiány

mondta a L’Équipe-nek az utolsó olimpiáján szereplő klasszis, Nikola Karabatic, aki egyetlen lövéssel sem próbálkozott a norvégok ellen.

A francia válogatottal legutóbb 1996-ban fordult elő, hogy két egymás utáni meccset elveszített olimpián, akkor az elődöntőt és a bronzmeccset.

A franciák sorsdöntő meccset vívhatnak a magyar csapat ellen

Elohim Prandi a Norvégia ellen meccs játékvezetőit is szidta, de ő sem akarta azt a benyomást kelteni, hogy a francia csapattal minden rendben lenne.

– Nem használjuk ki az erősségeinket, nem a saját játékunkat játsszuk, engedjük a védelmeknek, hogy hibás döntésekbe hajszoljanak. Nem érzem, hogy élveznénk a játékot. Csak játszadozunk, mintha nem hazai pályán, a saját szurkolóink előtt, a legfontosabb sporteseményen lennénk.

A két vereség ellenére a francia elemzők és játékosok is magabiztosnak tűnnek, hogy a csoportból továbbjutnak, elvégre most már a papíron könnyebb mérkőzések várnak rájuk Egyiptom, Argentína és Magyarország ellen. De könnyen előfordulhat, hogy a mieink elleni csoportzárás a franciáknak is létfontosságú lesz.

– Nincs értelme lehajtanunk a fejünket, még nem estünk ki. Meg kell nyernünk a maradék három csoportmeccset, más szóba sem jöhet. És utána új verseny kezdődik – jelentette ki Prandi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.