Megvan a titkos recept a norvégok ellen, de mi van a franciákkal?

Chema Rodríguez száz százalékban elégedett volt az Argentína ellen mérkőzéssel. Ritkán hallani ilyet edzőtől, de a magyar férfi-kézilabdaválogatott megtette, amit kellett: simán gyűjtötte be a kötelező két pontot. A csoportból való továbbjutáshoz azonban szinte biztos, hogy még egy győzelem kell, Norvégia, Dánia és Franciaország lesz még a magyar csapat ellenfele.

2024. 07. 30. 5:45
Chema Rodríguez kézilabda magyar csapat Argentína Párizs olimpia 2024
Az Egyiptom elleni vereség után Argentína ellen simán nyert a magyar válogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország 35-25-re nyert Argentína ellen a párizsi olimpia férfi-kézilabdatornájának második fordulójában, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. Chema Rodríguez szövetségi kapitány dicsérte játékosait a mérkőzés után.

SZITA Zoltán; ROSTA MiklósPárizs, 2024. július 29.
Rosta Miklós (b) és Szita Zoltán (j), valamint az argentin Federico Pizarro (k) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.
Rosta Miklós (balra) öt gólig jutott Argentína ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– A srácok fantasztikusak voltak, pedig nem könnyű Argentína ellen játszani, mert folyamatosan változtatja a védekezési szisztémáját. Büszke vagyok a fiúkra, száz százalékig elégedett vagyok – jelentette ki Rodríguez.

Az argentinok ellen ötgólos beálló, Rosta Miklós azért talált kivetnivalót:

– Örültem, hogy kaptam lehetőséget és lőttem pár gólt, de volt sok rontott lövésem is, ezen szeretnék javítani. A meccs vége sima volt, a második félidő közepén már éreztük, hogy nyerni fogunk.

Késő este után kora délelőtt játszik a magyar csapat

Sok idő nincs a pihenésre, a hétfő este fél tizenegy körül véget ért találkozó után szerdán délelőtt 9 órakor már újra játszanak a mieink, az eddig hibátlan Norvégia ellen. Rosta hangsúlyozta, hogy kedd este biztosan korán fognak lefeküdni. Chema Rodríguez más megközelítést alkalmazott.

– A legutóbbi világ- és Európa-bajnokságon kikaptunk Norvégiától, akárcsak az olimpiai selejtezőn, normális időpontban. Talán reggel kilenc órakor máshogy alakul majd – árulta el viccesen a spanyol szakember.

Lehet azonban, hogy nem is a norvégok elleni lesz a kulcsmeccs, hanem az utolsó fordulóban, a Franciaország elleni. A rendező ország csapata egyelőre két meccsen nulla pontot tud felmutatni. Ez még úgy is hideg zuhany a hazaiaknak, hogy a két vereség Norvégia és Dánia ellen jött össze. A szerdai forduló után okosabbak leszünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.