Fölényes magyar siker Párizsban, két piros lap is villant

Kötelező feladat volt, és ehhez méltó lett a megoldás. Bár az argentinok az első félidő derekáig tartották a lépést a magyar férfikézilabda-válogatottal, utána fokozatosan nyílt az olló, s végül fölényes, 35-25-ös magyar győzelem született. A következő meccsek nehezebbek lesznek, s kérdés, mi lesz a címvédő franciákkal, akik eddig két sima vereséget szedtek össze.

2024. 07. 29. 22:32
BÁNHIDI Bence; SIMONET, Diego; SIPOS Adrián Párizs olimpia 2024 - Kézilabda magyar csapat Magyarország Argentína
Küzdelmes meccsnek indult, sima magyar siker lett a vége Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekezdtek a csapatok. Bóka Bendegúz kétperces kiállítást kapott, az argentinok kínai figurával próbálkoztak, és még véget sem ért az első perc a párizsi olimpia férfi-kézilabdatornájának második fordulós Magyarország–Argentína meccsén. A magyar csapat az Egyiptom elleni vereség után győzelmi kényszerben várta a papíron leggyengébb csoportrivális elleni találkozót.

PALASICS Kristóf
Párizs, 2024. július 29.
Palasics Kristóf kapus a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én. olimpia 2024
Palasics Kristóf kezdett a magyar csapat kapujában Argentína ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az első szabályos gólt Ancsin Gábor szerezte, az első kétgólosunk pedig az első meccsen keveset mutató Szita Zoltán lett. Egyértelműen jobban kezdtünk, mint Egyiptom ellen, de az argentinok tartották a lépést Chema Rodríguez csapatával.

Argentína rövid ideig vezetett a magyar csapat ellen

Sőt, 10-9-nél a vezetést is átvették: Lékai Máté dühöngött, hogy lépéshibát láttak nála a játékvezetők, és a gyors ellenakcióból előnybe került Argentína.

Palasics Kristóf ziccer-, majd hetesvédéssel akadályozta meg, hogy nőjön a különbség, majd Bánhidi Bence úgy egyenlített ki, hogy a vele szemben szabálytalankodó argentint ki is állították.

Imre Bence büntetőből lőtt gólt, majd Ligetvári Patrik az üres kaput vette be. Bodó Richárd kétszer is háromgólosra növelte az előnyt. Az argentinok elfáradtak a félidő végére, sokat hibáztak, a szünetben már 17-12-es magyar vezetés állt az eredményjelzőn.

Sima lett a magyar győzelem

A második játékrész argentin góllal indult, de igazán közel nem engedte magához ellenfelét a magyar válogatott. A dél-amerikaiak hét a hat elleni támadással is próbálkoztak, de inkább saját vesztükre, mint javukra.

Lényegében lefutottnak tűnt már a mérkőzés, amikor az argentinok balátlövője, James Parker videózás után piros lapot kapott, Ancsinnak sózott oda egyet.

Ijesztő pillanat volt, amikor Fazekas Gergő lenn maradt, és a padlót verte fájdalmában, de néhány perccel később visszatért a pályára.

Kilenc perc volt hátra, amikor Ilic Zoran üres kapus góljával meglett a közte tíz. Aligha ezért, de nem sokkal később ő is kapott egyet a fejére, Pizarro sem úszta meg piros lap nélkül a durvaságot.

Hogy áll a magyar válogatott az olimpián?

A sima, 35-25-ös győzelemmel két forduló után két pontunk van, viszont a folytatásban jönnek a nehezebb meccsek, sorrendben Norvégia, Dánia és Franciaország ellen.

A hazaiaknak nagy csalódás, hogy a címvédő franciák a dánoktól és a norvégoktól is simán kikaptak, azaz még pont nélkül állnak.

Olimpia, férfi kézilabda, B csoport, 2. forduló

Magyarország–Argentína 35-25 (17-12)

További eredmények
Dánia–Egyiptom 30-27
Norvégia–Franciaország 27-22

A csoport állása
1. Dánia 4 pont
2. Norvégia 4
3. Egyiptom 2
4. Magyarország 2
5. Franciaország 0
6. Argentína 0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.