Ki ez a lány? A brazilverő Simon Petra a nyár új slágere! + videó

A magyar női kézilabda-válogatott hatalmas lépést tett a továbbjutés felé a Brazília feletti 25-24-es győzelemmel. Simon Petra volt a mérkőzése hőse. Az FTC idén érettségizett, csupán 19 éves irányítója csak a második félidőben állt be, de akkor bátran játszott, öt gólt dobott, az utolsót, a mindent elődöntőt a lefújás előtt hat másodperccel vágta be kiszorított helyzetből. Simon Petra szigorú önmagával, ötös alára értékelte a saját teljesítményét.

2024. 07. 28. 11:45
Simon Petra
Simon Petra kezében nagyon jó helyen volt a labda a Brazília elleni meccsen Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simon Petrának nem ment a játék a Franciaország ellen 31-28-ra elvesztett első mérkőzésen. Dobott ugyan két gólt, de sok hibával, a fiatalokra jellemzően kissé szertelenül játszott. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy Brazília ellen az első félidőben nem jutott szóhoz. Ám mert a brazilok elsősorban lábbal gyorsabbak voltak a mieinknél, Golovin Vlagyimir a második félidőben remek húzásként pályára külde a csupán 19 éves irányítót.

Simon Petre, Magyarország, Brazília, női kézilabda, Olimpia 2024,
Simon Petra ellen nem volt orvosságuk a braziloknak (Fotó: Csudai Sándor)

És a Ferencváros csupán 19 éves irányítója maximálisan élt a bizalommal. Lábbal rendre megverte a brazilokat, bátran vállalkozott, a betörései élményszámba mentek. Majd lőtt egy olyan gólt talpról, ami a világ egyik legjobbájanak, Stine Oftedalnak is a becsületére válna. A magyar időkérés után, 24-24-nél, 23 másodperc volt hátra a találkozóból. Néhány passz után Simon Petra kapta meg a labdát, s noha azt kiabálták neki, jó a döntetlen is, ismét betört és olyan gólt ragasztott a jobb felsőbe, amit még sokáig emlegetünk. Ezzel nyertünk 25-24-re.

Íme, a győztes találat és az ünneplés:

 

Így születnek a nagy játékosok

– Így születnek a nagyon komoly játékosok – Golovon Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tömören így jellemezte Simon Petrát.

Ő maga így elevenítette fel a mérkőzés utolsó másodperceit:

Csak néztem az időt, néha felpillantottam, láttam, hogy nincs sok hátra. Vlagyi mondta, a passzív is jó [azaz jó a döntetlen is], de hát nem jöttek ki rám, muszáj volt lőni, valakinek elvállalni, örülök, hogy így tettem, mert gól lett.

 

Simon Petra: Ötös alá…

A teljesítményéről szólva így folytatta:

– Minden mérkőzésbe úgy megyek bele, hogy a legtöbbet kell kihozni magamból. Az első mérkőzés nekem nem sikerült úgy, ahogy akartam. Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapathoz és nyerni tudtunk ma, ez a győzelem nagyon fontos.

Védekezésben volt néhány hibám, de az ötös alát megadjuk…

Simon Petra a társak elismerését és bizalmát is kivívta, miként felidézte, a többiek azzal biztatták, hogy „meg tudod csinálni”. 

Nagyon jól esik, hogy ennyire támgatnak és hisznek bennem

– reagált erre a 19 éves játékos.

Akiről azt is érdemes tudni, hogy idén érettségizett, méghozzá szín jelesre és felvételt nyert az ELTE jogi karára. Lám, sport és tanulás jól megfér egymás mellett, ha valaki komolyan gondolja.

Lefutná a maratont, Michael Jordan a példaképe

Simon Petra egy korábbi interjúban elmondta, hogy ha megnyernénk az olimpiát, akár a haját is hajlandó lenne levágatni és lefutná a maratont. Az örömét először a szüleivel és a barátjával osztja meg, s Michael Jordan a kedvence.

Ha még többet szeretne megtudni a fiatal kiválóságról, aki idővel maga is példakép lehet, nézze meg az alábbi videót.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.