Fókuszban a pöttyös, a magyar kézis lányok nem gyötörték Nadalt

A magyar küldöttségből elsőként a női kézilabda-válogatott már csütörtökön megkezdi olimpiai szereplését. A címvédő Franciaország lesz Golovon Vlagyimir csapatának az ellenfele. A magyar lányok jó hangulatban várják a találkozót, Rafael Nadalt ők is kipipálták, a napjaik pedig a pöttyös jegyében telnek.

2024. 07. 24. 8:30
Klujber Katrin
Balra pöttyös, jobbra pöttyös, középen Klujber Katrin Fotó: MOB/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok közül elsőként a női kézilabda-válogatott és a tornacsapat érkezett meg még hétfőn Párizsba. A gép késése miatt Golovin Vlagyimir csapata hétfőn nem is tudott edzeni, de ez nem borította fel végzetesen az eltervezett menetrendet, keddre minden a helyére került.

magyar női kézilabda-válogatott
Rögtönzött csoportkép az olimpiai faluban (Fotó: MOB/Molnár Ádám)

– Ami az olimpiai falut illeti, még nincs telt ház, de már így is elképesztő a forgatag, láttuk Rafael Nadalt, vagy éppen Simone Biles amerikai tornászt is, no és persze összefutottunk számos kézilabdás ismerőssel – számolt be az első élményekről Golovin Vlagyimir. Nadalt tehát a mieink is kipipálták, arról nem szólnak a hírek és kép sincs róla, hogy megvolt-e a sokadik közös szelfi. Nadal eleinte mindenkivel kedves volt, de aztán egy idő után már fásultan tett eleget az újabb és újabb kérésnek.

Nem is olyan szörnyűek a kartonágyak

Az olimpiai faluból, a csapatszállásról, mi több, a kézilabdás lányok szobájából készült képek alapján a hölgyek pöttyös ágyneműben alhatnak, s ehhez a pöttyöshöz a jól ismert hazai pöttyös dukál táplálék, gyorsan felszívódó energia formájában.

A Klujber Katrin szobájától készült képről az is kiderül, milyen üzenettel várják a házigazdák a sportolókat. Álmodj a holnapi hőstetteidről – ez olvasható az ágy fölött franciául, szúrta ki a Bors.

Golovin Vlagyimir szerint a hírhedt kartonágyak nem olyan kényelmetlenek, mint ahogy riogatták őket velük. A lányok is jól pihenhettek, de legalábbis a képek arról árulkodnak, jó hangulatban készülnek a Franciaország elleni, csütörtöki bemutatkozásra, amely nem csupán az ő első meccsük lesz, a teljes magyar olimpiai csapatból ők kezdik meg elsőként a párizsi szereplést.

Ott van a többiekkel Győri-Lukács Viktória is, aki a Németország elleni utolsó felkészülési mérkőzést kisebb izomhúzódás miatt biztonságból kihagyta. S Klujber Katrin kedélyállapotát sem viselte meg napokra, hogy a németek ellen kiállították.

 

Mi változott volna? Golovin Vlagyimir olimpiát szeretne nyerni

– Az első párizsi edzésünk jól sikerült, láttam a lányokon a koncentráltságot, mindenki tudja, miért jöttünk, és nagy siker az olimpiai kijutás, de nyilván azért dolgozunk, hogy itt is eredményesek tudjunk lenni.

Tizenkét évvel ezelőtt egyszer egy interjúban megkérdezték, mit szeretnék elérni edzőként? Azt válaszoltam, hogy olimpiát szeretnék nyerni! Azóta sok minden történt, most mindenesetre itt vagyunk Párizsban.

Az itt versenyző csapatok közül természetesen csak egy nyeri meg az olimpiát, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a céljainkat, beteljesítsük a vágyainkat, élvezzük a játékot és minél nagyobb sikert szerezzünk Magyarországnak és magunknak – Golovin Vlagyimir, ahogy megszokhattuk tőle, magvas gondolatokat is megfogalmazott.

Igaza van, egy versenynek, legyen bár az a legrangosabb, az olimpia, csak úgy szabad nekivágni, hogy győzni akarunk.

Hajrá, lányok!

A magyar kézilabdázók olimpiai meze:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.