Klujber Katrin elvesztését nem bírta ki a magyar női csapat

Fordulatos mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott Németországtól olimpiai felkészülési meccsen. A mieink jól kezdtek, Klujber Katrin kiállítása zavart okozott, a második félidőben a magyar csapat fordított, de végül egygólos vereséget szenvedett.

2024. 07. 19. 21:21
KLUJBER Katrin; magyar kézilabda-válogatott
Klujber Katrin elvesztése érthetően átmeneti zavart okozott Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győri-Lukács Viktóriát a keretbe sem nevezte Golovin Vlagyimir. Ami önmagában még nem lenne dráma, csak hogy a győri játékos az egyetlen jobbszélső Golovin Vlagyimir olimpiai keretében. A kapitány nyilván arra volt kíváncsi, Győri-Lukács nélkül mire megy a csapat, ha történetesen a szükség Párizsban így hozza. Klujber Katrin – aki egy hete a Szlovénia elleni találkozót kisebb sérülés miatt kihagyta – húzódott ki a szélre, középen pedig három jobbkezes szerepelt, idővel pedig bejött a balkezes Albek Anna is.

GOLOVIN Vlagyimir
Kihagyta Győri-Lukácsot, Golovin Vlagyimir nem fedte fel a lapjait. Fotó: Bodnár Boglárka

Jól is muzsikált a csapat. Klujber igazolta, hogy a szélen sincs elveszve, cunderrel szép gólt dobott, vezettünk 4-2-re, 8-6-ra, amikor aztán a meccset befolyásoló eset történt. Klujber fejen ütötte Smitset, ismerjük el, sajnos jogos volt a végleges kiállítás. Így már végleg borult a magyar hadrend, amit kihasználtak a németek. Gyorsan egyenlítettek, sőt fordítottak is, a szünetre már 15-11-re vezettek.

A második félidőre Böde-Bíró Blankát Janurik Kinga váltotta a kapuban, a támadójáték Győri-Lukács és Klujber nélkül kissé féloldalas volt. Kényszerből olykor a szintén balkezes Papp Nikolett állt be a jobb szélre vagy éppen két beállóval támadtunk.

A németek már vezettek hat góllal is, de aztán magyar válogatott rendezte a sorait, a 47. percre feljött egy gólra (24-23), az 52. percben pedig visszavette a vezetést (25-26)! Kettővel is mentünk, de a véghajrá a németeknek sikerült jobban és 30-29-re megnyerték a találkozót. Az azonban biztos, ezen a mérkőzésen Golovin Vlagyimir jól titkolta a taktikáját, Győri-Lukáccsal a csapat teljesen más arcát mutatja majd.

A magyar női válogatott már jövő csütörtökön megkezdi szereplését az olimpián, méghozzá a házigazda Franciaország ellen. Utána sorrendben Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz a mieink ellenfele a csoportkörben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.