Csalóka a magyar válogatott által elért eredmény

Hiányoztak a lövések, de nincs még minden veszve, a magyar férfi-kézilabdaválogatott Éles József szerint képes lehet bravúrokra az olimpián. Az Egyiptom elleni vereség után ez már szükséges is ahhoz, hogy teljesüljön a kitűzött cél, a nyolc közé jutás.

2024. 07. 28. 6:30
RODRÍGUEZ, Chema Párizs olimpia  2024 - Kézilabda
Nem szerzett pontot első meccsén a magyar férfi-kézilabdaválogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott Egyiptom ellen 35-32-es vereséggel kezdte az olimpiát. A vereség több okból is fájó: egyrészt az előzetes erőviszonyok alapján ez a mérkőzés nagyon hiányozhat a csoportból való továbbjutáshoz, másrészt a gyenge kezdés után megmutatta a válogatott, hogy minimum felveszi a versenyt az egyiptomiakkal.

BODÓ Richárd lő Párizs 2024 - Kézilabda
Bodó Richárd lő, ilyenből kellett volna több Éles József szerint (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– A magyar válogatott visszarendeződése mindig egy kicsit nehézkesebb a átlagnál. Ha elszórjuk a labdákat, az megpecsételi a sorsunkat: Egyiptom szétfutott minket és könnyű gólokat szerzett – mondta podcastunkban Éles József.

A korábbi világválogatott játékos szerint a sok kapott gól csalóka, mert főleg nem a védekezéssel volt a probléma, hanem a támadásbeli hibákkal és pontatlanságokkal, amelyek megkönnyítették, hogy az egyiptomiak gólokat szerezzenek.

Éles József szerint nincs vége az olimpiának, képes lehet a magyar válogatott a továbbjutáshoz immár feltétlenül szükséges bravúrra, de a meccsek megközelítésében is változásra lenne szükség.

− Hosszú évek óta nem vagyok elégedett a lövőpozícióval. Sokkal többet kellene próbálkoznunk, az elején rendszeresen lőne kellene kapura, akár 10-11 méterről is, hiszen vannak olyan játékosaink, akik erre alkalmasak − mondta Éles József podcastunkban, amelyben a magyar válogatott körül uralkodó hangulatra is kitértünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.