Chema Rodríguez: Ez a legrosszabb az egészben

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 35-32-es vereséget szenvedett Egyiptom ellen a párizsi olimpia első fordulójában. Abban mindenki egyetértett a magyar csapatból, hogy az első tizenöt perc rossz játéka volt sorsdöntő. Chema Rodríguez szövetségi kapitány és az irányító, Lékai Máté is kiemelte, hogy Egyiptom semmi meglepőt nem húzott, a legeredményesebb magyar játékos, Imre Bence szerint nem lehet mindent a tapasztalatlanság számlájára írni.

2024. 07. 27. 13:50
Chema Rodríguez Párizs olimpia 2024 - Kézilabda Magyarország Egyiptom magyar csapat
Chema Rodríguez az első tizenöt percben nem sokat látott az előre megbeszéltekből Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első negyedóra mindenkit sokkolt: Egyiptom 15-7-re is vezetett a magyar csapat ellen a párizsi olimpia férfi-kézilabdatornájának első fordulójában. Később sikerült egyenlíteni, de pontot szerezni nem: az afrikai válogatott 35-32-re legyőzte Chema Rodríguez együttesét. A spanyol szakember a vereség után csalódottan, de nem letörten nyilatkozott.

Imre Bence Chema Rodríguez Párizs olimpia 2024 - Kézilabda Magyarország Egyiptom Magyar csapat
Imre Bence hét góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt Egyiptom ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Az első tizenöt perc nagyon rossz volt. A legtöbben most járnak először olimpián, ez normális. Tanulni kell ebből, fejlődni a folytatásra. Van még hátra négy meccs a csoportkörből, azokat kell megnyerni – jelentette ki Chema Rodríguez.

Egyiptom nem lepett meg minket

A mérkőzés után a szövetségi kapitány megkapta a kérdést: mivel lepett meg bennünket Egyiptom?

Ez a legrosszabb az egészben: nem leptek meg semmivel. Azt játszották, amire készültünk, de az első tizenöt percben olyan volt, mintha semmire sem emlékeznénk. Nem voltunk elég kemények, idegesen játszottunk

 – fogalmazott Rodríguez, aki megérdemeltnek nevezte Egyiptom 35-32-es győzelmét.

A kapitánnyal egyetértett a rutinos irányító, Lékai Máté is, ő sem tapasztalt semmi meglepőt az afrikai csapattól.

– Ekkora előnyt nem szabad adni senkinek. A dobott gólok számával nincs gond, de sajnos védekezésben nem tudtuk megállítani őket, vagy támadásban hibáztunk, és a lerohanásokkal nem tudtunk mit kezdeni.

Imre Bence: „Jó, hogy ilyen szövetségi kapitányunk van”

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Imre Bence volt, aki hét gólt szerzett Egyiptom ellen. A keret legtöbb tagjához hasonlóan ő is először szerepel olimpián, de szerinte nem lehet csak erre fogni a gyenge kezdést.

– Egyiptom az előző olimpia negyedik helyezettje, sokan ott voltak tőlük Tokióban is. Mi új dolgokkal szembesültünk más világversenyekhez képest, de így akkor sem lehet egy meccset kezdeni, a visszafutás nem ezen múlik – szögezte le a jobbszélső, aki megerősítette, hogy Chema Rodríguez az öltözőben sem gyászbeszédet tartott.

– Jó, hogy ilyen szövetségi kapitányunk van, aki a vereség után nem keseredik el. Elmondta, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, de büszke ránk, hogy utána vissza tudtunk jönni. Sajnos a hajrában nem mi tudtunk újítani, hanem ők – mondta Imre Bence.

A következő ellenfél hétfőn Argentína lesz. Chema Rodríguez, Lékai Máté és Imre Bence is egyetértett: azt a meccset mindenképp meg kell nyerni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.