Magyar csapat: borzasztó, ami történt, de legalább jó időzítéssel

A magyar férfi-vízilabdaválogatott második idei olimpiai csoportmeccsén 10-7-es vereséget szenvedett Spanyolország ellen. Varga Zsolt szövetségi kapitány védekezésben és támadásban is látott hiányosságokat, Jansik Szilárd szerint a spanyolok élesebben játszottak a magyar csapat tagjainál.

2024. 07. 31. 5:30
Varga Zsolt vízilabda magyar csapat Spanyolország olimpia 2024
Varga Zsolt felhívta a figyelmet: támadásban hatékonyabbnak kell lennünk Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös módon az olimpia negyedik hivatalos versenynapja után minden magyar csapat (két-két vízilabda-, illetve kézilabda-válogatott) egy győzelemmel és egy vereséggel áll, a női kézisek emellett még játszottak egy döntetlent is. A többi csapathoz képet a férfi pólósok fordított utat jártak be: előbb jött a győzelem, majd a Spanyolország elleni vereség.

Jansik Szilárd Varga Dénes Molnár Erika magyar csapat vízilabda olimpia 2024
Jansik Szilárd szerint jó, hogy az olimpia korai szakaszában jöttek elő a hibák (Fotó: Csudai Sándor)

– Egy vereség mindig borzasztó, de ha valamikor, inkább most jöjjön, mint a kieséses szakaszban. Nyolc mérkőzést amúgy sem biztos, hogy lehet nyerni ebben az erős mezőnyben. Nagyon sok dolgot láttam, amiben fejlődnünk kell, jó, hogy ezek még most kijöttek. A spanyolok élesebbek voltak, jobban reagáltak bizonyos helyzetekre, például a lepattanó labdákra – mondta a magyar csapat 10-7-es veresége után a csapatkapitány, Jansik Szilárd.

Varga Zsolt: Tisztább lövőhelyzetek kellenek

A Spanyolország elleni mérkőzésen egyszer sem vezetett a magyar csapat.

– A spanyolok ellen az a döntő, hogy kevés gólon kell tartani őket, mert általában ők is nagyon keveset kapnak, akkor lehet megverni őket, ha nyolcnál kevesebb gólt kapunk. Több hibát elkövettünk védekezésben, a támadásokban nem voltunk elég hatékonyak. Az emberelőnyös szituációkat lassan, kiszámíthatóan játszottuk meg, ezen változtatnunk kell. Ma nem használtuk ki egy Vámos-lövést leszámítva, hogy nálunk vannak a világ legjobb balosai, nem alakítottunk ki elég tiszta lövőhelyzetet – értékelt Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott legközelebb csütörtökön, Japán ellen játszik. Bár az ázsiai csapat papíron a leggyengébb a csoportban, Varga Zsolt figyelmeztetett, hogy a japánok nagyon különleges, kellemetlen stílusú vízilabdát játszanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.