Mbappé és Yamal is lemarad az idény első El Clásicójáról

Megvan, hogy mikor mutatkozhat be Kylian Mbappé a Real Madrid színeiben. Ez várhatóan nem a csapat észak-amerikai túrája során fog megtörténni, hanem csak az Európai Szuperkupa döntőjében számítanak majd rá.

2024. 07. 17. 17:08
Kylian Mbappé már a Real Madrid mezében virít
Kylian Mbappé már a Real Madrid mezében virít Fotó: AFP/Anadolu/Jose HERNANDEZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos másik csapathoz hasonlóan a Real Madrid és a Barcelona is észak-amerikai túrára indul az új idény kezdete előtt. Néhány sztárját egyik klub sem viszi magával az Egyesült Államokba, madridi részről Kylian Mbappé, Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga, Dani Carvajal, Ferland Mendy és Federico Valverde sem utazik, ahogy a barcelonai Lamine Yamal, Pedri, Ferran Torres és Fermín López sem.

Lamine Yamalnak jár a pihenő az Eb megnyerése után
Lamine Yamalnak jár a pihenő az Eb megnyerése után. Fotó: AFP/NurPhoto/MI News

A távolmaradásuk oka az, hogy pihenőt kaptak, miután válogatottjaikkal sokáig versenyben voltak az Európa-bajnokságon, illetve a Copa Américán. Mbappé ugyan a bemutatása után azt nyilatkozta, hogy ha a klubja arra kéri, szívesen részt vesz a túrán. Erre várhatóan nem kerül sor, mert a csatárra hosszú idény vár Madridban, akár 72 meccse is lehet a Reallal, és akkor még a válogatott mérkőzéseket nem említettük.

Ekkor mutatkozhat be Mbappé a Real Madridban

A spanyolok már annak is örülnek, hogy a jelek szerint Mbappénak az orrtörése után nem lesz szüksége műtétre. Pihenni lesz ideje, hiszen ha kihagyja a túrát, csak augusztus 7-én kell edzésre jelentkeznie. Ez egyébként azzal jár, hogy a támadó kihagyja az idény első El Clásicóját, ugyanis a Real Madrid és a Barcelona az amerikai túráján megmérkőzik egymással (előbbi emellett az AC Milannal és a Chelsea-vel találkozik, utóbbinak a királyi gárda mellett a Manchester City és az AC Milan lesznek az ellenfelei).

A Real Madrid a tervek szerint augusztus 8-án tér haza az Egyesült Államokból. Ezután a következő állomás Varsó lesz, ahol 14-én rendezik meg az Európai Szuperkupa döntőjét. Mbappé az Atalanta elleni meccsen mutatkozhat be új csapatában – reményei szerint azonnal trófea kerül a kezébe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.