Ronaldónak nagyon kemény kihívója akad a szaúdi ligában

Ha hivatalosan még nem is jelentették be, kész tényként kezelhetjük, hogy Pierre-Emerick Aubameyang a szaúdi bajnokságban szereplő Al-Qadsiah csapatához igazol. Cristiano Ronaldo tehát komoly kihívót kapott, Aubameyang a gólkirályi címre is esélyes lehet.

2024. 07. 17. 7:59
Pierre-Emerick Aubameyang
Aubameyangnak jó idénye volt Marseill-ben Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első számú transzferguruként számont tartott olasz Fabriziano Romano írta meg a közösség oldalán, hogy Pierre-Emerick Aubameyang az Al-Qadsiah csapatához igazol, márpedig ő nem szokott tévedni.

A 35 éves gaboni támadó Angliát, a Premier League-et elhagyva az előző idényt az Olympique Marseille-nél töltötte, 51 mérkőzésen összesen 30 gólt lőtt, ebből 17-et a francia bajnokságban, a Ligue 1-ben, amivel a góllövők sorrendjében negyedik lett (Mbappé volt a győztes 27 góllal), az Európa-ligában pedig ő lett a gólkirály 10 találattal. 

Aubameyang korábban volt már gólkirály a Bundesligában és a Premier League-ben is, miért ne sikerülhetne neki ugyanez a szaúdi ligában? Az előző idényben 35 találattal gólkirály Cristiano Ronaldo mindenesetre komoly kihívót kapott. Tavaly sokan azt gondolták, Neymar lehet a vetélytársa, de a brazil támadó súlyos sérülést szenvedett, várhatóan a közeljövőben tér vissza.

Az Al-Qadsiah a nyáron többek között a belga kapust, Koen Casteelst é sa Real Madriddal hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, továbbá friss Európa-bajnok Nacho Fernándezt is leigazolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.