Kínos hibák az olimpia megnyitóján, ezeket nagyon benézték Párizsban + videó

Péntek este rendezték meg a párizsi olimpia megnyitóünnepségét. A jeles esemény egy stadion helyett a Szajna folyón zajlott le, ám nemcsak erre, hanem a nagy hibákra is emlékezni fogunk.

2024. 07. 27. 12:56
A dél-koreai küldöttség hajója a párizsi olimpia nyitóünnepségén
A dél-koreai küldöttség hajója a párizsi olimpia nyitóünnepségén Fotó: EPA/YONHAP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos, hosszú és megosztó volt a párizsi olimpia pénteki megnyitóünnepsége, amely a láng fellobbanásával zárult le. Ám az odáig vezető út nem volt zökkenőmentes, a műsor során két nagy hibát is elkövettek a helyiek.

Egyrészt a nemzetek hajós felvonulása alatt a dél-koreaiakat franciául és angolul is Koreai Népi Demokratikus Köztársaságként, vagyis Észak-Korea hivatalos nevén említették, világított rá az Origó. Emiatt aztán szombat reggel kért elnézést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Ezt később egy újabb baklövés követte a megnyitón. Közel négy óra után felvonták az olimpiai zászlót a Trocaderón kihelyezett zászlórúdra. De hiba csúszott a gépezetbe, a lobogót ugyanis fejjel lefelé húzták fel…

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.