Mindenki megnyugodhat! Milák Kristóf már Párizsban van

Lassan a végéhez közeledik a Milák-saga, hiszen az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok úszónk megérkezett Párizsba. A 200 méteres pillangó címvédőjének gépe 10.05-kor indult a francia fővárosba. A nagy érdeklődéssel várt szám döntőjét szerda este rendezik az olimpián, hányatott felkészülése dacára Milák Kristóf az első számú esélyes.

2024. 07. 27. 9:46
Milák Kristóf gépe percek múlva indul Párizsba Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre-valahára Milák Kristóf is elindult a párizsi olimpiára – írta a Nemzeti Sport. A gép 10.05-kor indul, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok úszónk, a 200 méteres pillangóúszás címvédője Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a pénteken olimpikonná avanzsált Székely Zója tornász, továbbá világbajnok kardozóink, vagyis Battai Sugár Katinka, Márton Anna, Pusztai Liza és Szűcs Luca, valamint a teniszező Marozsán Fábián társaságában érkezett meg a francia fővárosba.

MILÁK Kristóf, 200 m pillangó, Leon Marchand, Noe Ponti, esélyes Olimpia 2024, Párizs
Vajon milyen formában van Milák Kristóf? (Fotó: Derencsényi István)

Milák Kristóf az eredeti tervek szerint csütörtökön repült volna Párizsba. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitány már szerdán utalt rá, hogy a magyar klasszis majd csak a hétvégén utazik. Nyílt titok, hogy Milák edzője, Virth Balázs sem tudott az elmúlt másfél hetekben az öntörvényű úszó dolgairól.

Szerda este lesz a 200 méter pillangó döntője

Milák Kristóf kedden délelőtt lép rajtkőre az olimpián a 200 pillangó előfutamaiban, kedd este lesznek a középfutamok, szerda este pedig a döntők.

 

Kik Milák legnagyobb vetélytársai?

Milák idei legjobb ideje (1:53,94 perc), amit májusban a Mare Nostrum sorozat Monte Carló-i állomásán úszott, több mint három és fél másodperccel gyengébb a saját világcsúcsánál (1:50,34 perc), de ezzel így is a második az idei világranglistán. A szakemberek szerint a francia Leon Marchand és az olasz Noe Ponti lehet Milák legnagyobb ellenfele a párizsi olimpián.

Ha Milák képes lesz 1:52 percen belüli időre, aligha szorongatja meg bárki is, de ki tudja, milyen formában van a magyar címvédő?

Milák Kristóf a 200 pillangó mellett még egy számban, 100 méter pillangón is indul Párizsban, utóbbi versenyben 2021-ben Tokióban ezüstérmet szerzett.

Podcastműsorunk Hargitay András részvételével Milák Kristóf esélyeiről:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.