Rossz hírt kapott Hansi Flick és a Barcelona futballcsapata

Meg kell műteni Ronald Araujót, a Barcelona uruguayi labdarúgóját, aki a vasárnap zárult Copa Américán szenvedett combsérülést.

2024. 07. 16. 8:12
CONMEBOL Copa America 2024 - Group C USA vs Uruguay
Ronald Araujo (jobbra) az Egyesült Államok elleni meccsen végig pályán volt Fotó: EPA/WILLIAM PURNELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem elég, hogy megsérült a Copa Américán, Ronald Araujo a műtétet sem ússza meg: a Barcelona 25 éves uruguayi vődője Finnországban, Turkuban kerül kés alá. Araujo, aki az előző szezonban 37 meccsen lépett pályára a Barcelona színeiben, a Copa Américán a brazilok ellen 0-0 után végül 11-esekkel megnyert negyeddöntő 33. percében sérült meg, és le kellett lecserélni.

Ronald Araujo
Ronald Araujo az ősszel már nem lesz bevehető Fotó: X/Barcelona FC

Hansi Flick vezetőedzőnek hat jelöltje is lehet Araujo helyére

Araujo hétfőn tért vissza Barcelonába, és a klub edzőközpontjában elvégzett vizsgálatok után megállapították, hogy ínsérülést szenvedett a jobb combhajlítójában, s nem kerülheti el a műtétet. Az operációt követő rehabilitációja várhatóan decemberig elhúzódik, így a szezon őszi szakaszában Hansi Flick vezetőedző már nem számíthat rá. Ám a posztján Koundé, Christensen, Inigo Martínez, Eric Garcia, Lenglet és Cubarsí is bevethető – írja az Eurobarca.hu.

Ronald Araujo a Copa Américán bronzérmes lett az urugauayi válogatottal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.