Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Titkos fotók készültek Schumacherről, ezekkel zsarolták a családját

Michael Schumacherről a 2013-as síbalesete óta nagyon keveset tudni, a családja mindent megtesz azért, hogy megóvja őt a kíváncsi szemektől. Ehhez ezúttal a német rendőrség segítségére is szükségük volt. Két személy megzsarolta a Formula–1 rekordbajnokának hozzátartozóit, többmillió eurót követeltek tőlük, különben fényképeket osztottak volna meg Schumacherről. A hatóságok azonban közbeléptek.

2024. 07. 04. 13:32
Michael Schumacher fia, Mick és felesége, Corinna a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielberben
Michael Schumacher fia, Mick és felesége, Corinna a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielberben Fotó: AFP/Joe Klamar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-es pályafutását 2012-ben lezáró 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet. A hétszeres világbajnok állapotáról azóta nagyon keveset tudni, fotók nem készültek róla, a családja nem nyilatkozik, és csak egy-két barátja látogathatja az egykori pilótát.

Michael Schumacher 2012-ben, Formula–1-es pályafutása utolsó évében
Michael Schumacher 2012-ben, Formula–1-es pályafutása utolsó évében (Fotó: AFP/Toru Yamanaka)

Pénzt akartak csinálni Schumacher drámájából

Mivel kevés információ jut el a nyilvánossághoz, volt, aki pénzt akart csinálni Schumacher drámájából. Tavaly például hatalmas botrány robbant ki abból, hogy a Die Aktuelle bulvármagazin a mesterséges intelligencia segítségével „interjút készített” Schumacherrel, és a címlapján úgy adta el, mintha valóban a legenda nyilatkozott volna. Csak a cikk végén tüntették fel, hogy átverték az olvasókat. A család nem hagyta annyiban a dolgot, jogi útra terelte az ügyet és pert nyert a magazin ellen.

Most zsarolók törtek a család életére. Két férfi, egy 53 éves apa és 30 éves fia fényképekkel rendelkezett a balesete óta elvonultan élő Schumacherről, és tizenötmillió eurót követeltek a rekordbajnok hozzátartóitól, különben a fotókat megosztották volna a darkweben. De a német hatóságok közbeléptek, június 19-én elfogták az elkövetőket. A rendőrség a házkutatás során megtalálta a Schumacherről készült képeket, amelyek tehát valóban a gyanúsítottak birtokában voltak – számolt be az ügy fejleményeiről szerdán a Reuters.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.