Szilágyi korai búcsújára Decsi is reagált: lesz mit mondanom

Szilágyi Áron három egymás után nyert olimpiai aranyérmet követően idén Párizsban már az első asszóját elveszítette az egyéni versenyben. A kardozóklasszis edzője, Decsi András nem utazott el a francia fővárosba, a Ripostnak viszont nyilatkozott Szilágyi korai búcsúja után. A szakember előre jelezte: fog ennél többet is mondani, de csak a szerdai csapatverseny után.

Forrás: Ripost2024. 07. 29. 11:50
Budapest 20240324
Kard VK,Kard csapat
Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport    Gémesi Csanád , Decsi Tamás , Szilágyi Áron , Decsi András
Decsi András, mögötte Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szilágyi Áron a tavaszi budapesti világkupaversenyen Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszer minden sorozat véget ér. Szilágyi Áron London, Rio és Tokió egyéni aranyérme után Párizsban már az első fordulóban kiesett a férfi kardozók versenyéből. Szilágyi edzője, Decsi András nem volt a helyszínen, itthonról figyelte tanítványát, miután nem sokkal az olimpia előtt lemondott a férfikardcsapat vezetőedzői pozíciójáról.

Szilágyi Áron vívás Decsi András kard Párizs olimpia 2024 magyar csapat
Szilágyi Áron olimpiai sikersorozata véget ért, Decsi András a csapatverseny előtt nem akarja megzavarni a kardozókat (Fotó: Csudai Sándor)

A távolból a szakember nem akart részletes elemzésbe belemenni a Ripost kérdésére.

Áron teljesítménye elmaradt a várakozástól, és mivel kiesése óta sem beszéltem vele, ennek magyarázata ismeretlen előttem. Áron a kiesése ellenére a fegyvernem, a sportág és az olimpiatörténet halhatatlanja marad – szögezte le Decsi András.

Miért nem volt Párizsban Szilágyi Áron edzője?

Decsi András hosszú évekig volt a férfikardcsapat vezetőedzője, amellyel világ- és Európa-bajnok is lett. Az olimpia előtt azonban a szövetség nem fogadta el az általa kijelölt keretet, a szakember öccse, Decsi Tamás helyett az idei Európa-bajnokságon remeklő Rabb Krisztián utazhatott az olimpiára, ő a tartalékja a magyar csapatnak.

Decsi András válaszul lemondott, viszont továbbra is ő Szilágyi Áron edzője, bár a Ripostnak úgy fogalmazott, csak a párizsi játékok után döntenek arról, hogy folytatják-e tovább a közös munkát.

Bár Boczkó Gábor szövetségi kapitány szerint nincs feszültség a férfikardcsapaton belül a nagy port kavart döntés miatt, Decsi András jelezte, hogy nem zárult le az ügy.

A szerdai csapatverseny előtt nem akarom megzavarni a kintieket, de lesz mit mondanom a férfi-kardválogatott körül korábban történtekről…

– mondta a Ripostnak Decsi András.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.