A német futball ikonikus alakja lemondta a válogatottságot

Elsőként ma a Bild közölte, hogy Thomas Müller meghozta a döntését, amit már akkor meglebegtetett, amikor a német labdarúgó-válogatott az Eb-n a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól: nem lép többet pályára a nemzeti csapatban.

2024. 07. 10. 13:36
UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
Thomas Müller a spanyolok elleni találkozón nem lehetett boldog Fotó: EPA/Szilágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi Eb-n a házigazda július 5-én Stuttgartban a negyeddöntőben hosszabbítás után 2-1-re kikapott a spanyoloktól, Thomas Müller pedig azt mondta: „Reálisan nézve lehetséges, hogy ez volt az utolsó mérkőzésen a válogatottban.” Hozzátette, hogy erről azonban beszélni akar Julian Nagelsmann szövetségi kapitánnyal.

UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Scotland
Jamal Musiala a jelen és a jövő, Thomas Müller már a múlt a német válogatottban Fotó: EPA/Ronald Witek

A Bild mai értesülése szerint a feltételes mód helyett már tényként kell kezelnünk, hogy Müller lemondta a válogatottságot. A 34 éves támadó szerződése a Bayern München csapatához 2025 nyaráig szól, és ezt kitölti.

 

Thomas Müller: vb-arany, 131 meccs, 45 gól

A Bild emlékeztet rá, hogy a német labdarúgás emblematikus alakja 2010 márciusában mutatkozott be a válogatottban az Argentína elleni barátságos mérkőzésen (0-1). Thomas Müller a nemzeti csapatban 131 találkozón lépett pályára, és ezeken 45 gólt szerzett, s adott 41 gólpasszt. Nála többször csak ketten szerepeltek a német válogatottban: Lothar Matthäus (150 meccs/23 gól) és Miroslav Klose (137 meccs/71 gól). Müller legnagyobb sikereként 2014-ben világbajnok lett a válogatottal Brazíliában, és a tornán öt gólt szerzett. Az elmúlt tizenöt év egyik legmeghatározóbb alakja köszön el a német válogatottól – írja Bild.

Időközben vezető hír lett a német médiában, hogy Thomas Müller lemondta a válogatottságot.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.