Sokba került a nyilvános csók, kiröhögtette magát a sportági szövetség + videó

Julien Bernard francia kerékpárosnak 200 svájci frankot kell fizetnie, miután a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) megbüntette. Hogy mi volt Bernard bűne? Megcsókolta a feleségét a Tour de France hetedik szakasza alatt.

2024. 07. 06. 15:40
Pinerolo, 2024. július 2.
Julien Bernard, a Lidl-Trek francia versenyzõje (j) és honfitársa, Valentin Madouas, a Groupama - FDJ versenyzõje (j2) a szökevénycsoportban a 111. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 4., az olaszországi Pinerolo és a franciaországi Valloire közötti 139,6 kilométeres szakaszán 2024. július 2-án.
csók uci büntetés
Julien Bernard (jobbra) újra vállalná a büntetést Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Julien Bernard (Lidl–Trek) nem tartozik a Tour de France nagy sztárjai közé, habár rutinos versenyző, idén már negyedszer vehet részt a hazai háromhetes körversenyen. A pénteki, hetedik szakaszon kellemes meglepetés érte: az időfutam alatt meglátta a szurkolók között feleségét és kisfiát is. Julien Bernard nem tőrödött a néhány másodperc időveszteséggel, megállt, megcsókolta a feleségét, majd tovább tekert. Arra viszont aligha számított a francia kerékpáros, hogy ezért lecsap rá az UCI.

Julien Bernard UCI csók büntetés Tour de France
Julien Bernard a Tour de France első időfutamának céljában, a csók után, az UCI büntetése előtt (Fotó: AFP/Getty Images/Thomas Samson)

Bernard 200 svájci frank (kb. 80 ezer forint) büntetést kapott a nemzetközi szövetségtől.

Miért kapott büntetést Bernard a Tour de France alatt?

Az UCI indoklása szerint Julien Bernard tettével megsértette a kerékpársport imidzsét.

A kellemetlen következmény nem viselte meg a francia versenyzőt.

– Elnézést kérek az UCI-tól, hogy megsértettem sportág imidzsét. De hajlandó vagyok minden nap 200 frankot fizetni és újra átélni ezt a pillanatot – írta Bernard a közösségi médiában. A francia kerekes a célba érkezés után is kiemelte, hogy az ilyen élményekért érdemes kerékpározni.

Bernard a rövid megállás ellenére a 174 fős mezőny első felében, a 61. pozícióban zárt az időfutamon.

A hetedik szakaszt Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) nyerte, aki ezzel 33 másodpercre csökkentette a hátrányát a sárga trikós Tadej Pogacar (UAE) mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.