Alig egy hónap után távozott, Liverpoolba tart a barcelonai edző

Thiago Alcantara alig néhány hónapja vonult vissza, máris állást kapott a Barcelonánál. A fiatal edző azonban azonnal továbbáll, és hazatér Liverpoolba.

2024. 08. 17. 10:50
A nyáron Thiago (balról a negyedik) is feltűnt a Barcelona edzésein
A nyáron Thiago (balról a negyedik) is feltűnt a Barcelona edzésein Fotó: AFP/NurPhoto/Urbanandsport/Joan Valls
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a spanyol középpályás múlni nem akaró sérülései miatt a legutóbbi idényben csak egy mérkőzésen volt bevethető, a Liverpool elengedte Thiago Alcantara kezét. A 33 éves futballista is értett a teste jelzéseiből, és mivel az orvosi szoba helyett inkább a pályán szerette volna tölteni az idejét, visszavonult, és a Barcelona győzködésére elszegődött Katalóniába edzőnek.

Thiago Alcantara az idény végén vonult vissza, aztán Barcelonába költözött
Thiago Alcantara az idény végén vonult vissza, aztán Barcelonába költözött Fotó: AFP/Paul ELLIS

Thiago tehát visszatért korábbi klubjához, a nyáron kinevezett stábjában kapott szerepet, de amennyire várták a játékos visszatérését, annyira gyorsan véget is ért a közös munka. Nem az jelentette a problémát, hogy Thiago nem végezte volna jól a feladatait, hanem az edzőnek újra Liverpool felé kellett vennie az irányt, és az adózási kötelezettségei miatt az év végéig Nagy-Britanniában is kell maradnia.

Rajta áll, hogy ezek után januárban mit tesz. Flick szívesen látná őt viszont, de Thiago akár a tanulásra is fókuszálhat, hogy később vezetőedző lehessen. Néhány hónap múlva kiderül, hogy mit választott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.