Haaland a pályán és azon kívül is lerendezte a nagyszájú riválist

Erling Haalandot továbbra sem tudják megállítani a védők, talán a norvég csatárból korábban viccet csináló Marc Cucurella is jobban meggondolja legközelebb, hogy kiről énekelget. Haaland góljának köszönhetően is a Manchester City 2-0-ra verte a Chelsea-t a Premier League 1. fordulójának vasárnapi meccsén. A címvédő ráadásul úgy nyert rangadót, hogy Pep Guardiola vezetőedző szerint még van miben fejlődnie.

2024. 08. 19. 10:06
Haalandnak szinte minden mérkőzésen van oka az ünneplésre
Haalandnak szinte minden mérkőzésen van oka az ünneplésre Fotó: AFP/Adrian DENNIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg rengeteg játékos nehezen veszi fel a Premier League ritmusát, Erling Haaland már az első pillanattól fogva lubickol a világ legerősebbnek tartott bajnokságában. Vasárnap a Chelsea ellen játszotta a századik mérkőzését a Manchester City színeiben, és természetesen betalált, így már 91 gólnál és 15 gólpassznál jár az angol csapatban. A norvég csatár sorra dönti meg a rekordokat, mindkét manchesteri idénye alatt gólkirály lett, és közben messze maga mögött hagyja az ellenfeleket: ő a legutóbbi 67 meccsen 64-szer talált be, hozzá képest a második Mohamed Szalah (Liverpool) „csak” 38-szor.

Guardiolát lenyűgözik Haaland statisztikái
Guardiolát lenyűgözik Haaland statisztikái (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

Haaland Messi és Ronaldo szintjén

A legfontosabb – persze amellett, hogy a góljai győzelmeket érnek a Manchester Citynek – az az, hogy Haaland a mesterét is lenyűgözi. Pep Guardiola nem akárkikhez hasonlította ő a Chelsea 2-0-s legyőzését követően.

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo volt csak képes korábban ilyen számokat produkálni. Ők ketten voltak az elmúlt másfél évtized királyai minden tekintetben. Ha a számokat nézzük, Erling az ő szintjükön van. Nem értem, hogy képes ilyesmire, hihetetlen, hogy kilencvenegy gólt lőtt a Premier League-ben, ebben az országban – hüledezett a Manchester City menedzsere.

Már Guardiola szavai is okot adhattak volna neki az ünneplésre, de Haaland esetében ilyesmiről szó sem volt. Inkább előretekintett, és már azon gondolkodott, miként válhatna jobb játékossá.

– Segíteni akarom a csapatot, a társaimat jobb helyzetbe hozni. Még inkább részt akarok venni a játékban, Pep is ezt szeretné. Több gólpasszt akarok kiosztani és összességében jobb játékossá válni – jelentette ki a Sky Sportsnak.

A 24 éves csatár azért egy fontos dolgot nem felejtett el megjegyezni a meccs után. A Chelsea védőjén, Marc Cucurellán élcelődött, aki a spanyolok nyári Eb-győzelme után arról énekelt, hogy Haaland azért reszket, mert vele találja szemben magát. Nos, Haaland vasárnap legfeljebb a nevetéstől reszkethetett.

– Ő egy vicces ember. Az előző idényben elkérte a mezemet, a nyáron aztán dalt írt rólam… – emlékeztetett a City klasszisa, akinek a Chelsea egy másik futballistája, Enzo Fernández is szúrta a szemét. – A meccs során végig taposott és lökdösött engem, és nem ő volt az egyetlen. Nem tudom, mit akart, de valószínűleg ez volt a dolga.

A City még messze van a legjobbjától

Visszatérve Guardiolára, a katalán sikeredző szerint fontos győzelmet ért el a csapata, amely még csak meg sem mutatta, hogy mire képes. Ez figyelmeztetés lehet a riválisoknak is.

– Nem számítottam erre. Közel sem játszottunk úgy, ahogy tudunk, szóval remek dolog, hogy mégis nyerni tudtunk. Rossz hír, hogy ugyanakkor még hatvanöt meccs vár ránk – viccelődött a manchesteri tréner. – Nagy előnyt jelent nekünk, hogy már a kilencedik közös idényünket kezdjük meg, jól ismerjük egymást a játékosokkal. Természetesen mindenki hibázik, de a testbeszédünk megkülönböztet minket másoktól, ennek köszönhetően is vagyunk mi a bajnokok. Az, hogy miként reagálnak a rossz pillanatokban, határozza meg a nagy csapatokat. Büszke vagyok a játékosaimra, és nagyon szerencsés is. Volt olyan időszak, amikor sosem nyertünk a Stamford Bridge-en. Úgyhogy ez nagy lépés.

A Chelsea nyáron kinevezett menedzsere, Enzo Maresca az elpazarolt helyzetek miatt sajnálkozott.

– A világ legjobb csapata ellen játszottunk, és a meccs nagy részében jól teljesítettünk. Helyzeteket alakítottunk ki, de a legfőbb különbség a két csapat között az volt, mire voltak képesek a másik tizenhatosán belül. Többségében elégedett vagyok. Természetesen nem szeretünk veszíteni, de rendben volt a teljesítményünk.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.