Jake Paul válaszolt az olimpia bokszbotrányára, Mike Tyson is ringbe száll?

Tovább dagad a párizsi olimpia bokszbotránya: a tavalyi vb-ről a férfiakra jellemzően magas tesztoszteronszintje miatt kizárt Imane Helif már a negyeddöntőre készül a női mezőnyben, amelyben a magyar Hámori Luca lesz az ellenfele szombaton. A Mike Tyson ellen a világ legjobban várt bokszmeccsére készülő Jake Paul válaszolt a botrányra, gesztust tett Helif előző áldozata felé.

2024. 08. 02. 11:08
Mike Tyson és Jake Paul eredetileg július 20-án csaptak volna össze, november 15. az új időpont. Fotó: EPA/ADAM DAVIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az is nagy felháborodást keltett, hogy Imane Helif a női bokszolók között versenyezhet a párizsi olimpián, hiszen a tavalyi vb-ről a magas tesztoszteronszintje és a férfiakra jellemző XY-kromoszómája miatt kizárták. Aztán a 66 kilós súlycsoport nyolcaddöntőjében az olasz Angela Carini mindössze 46 másodperc után feladta a küzdelmet ellene, és sírva hagyta el a ringet, mert a nőkre nem jellemző erejű ütéseket kapott.

Paris 2024 Olympic Games - Boxing
Angela Carini sírva hagyta el a ringet Imane Helif férfias ütései miatt Fotó: EPA/Yahya Arhab

Azóta rengeteg ismert ember felszólalt az ellen, hogy Imane Helif a női mezőnyben versenyezhet, és már azt is tudjuk, hogy az algériai bokszoló következő ellenfele a magyar Hámori Luca lesz a negyeddöntőben szombaton. A botrány az Egyesült Államokba, a profi boksz és a show-biznisz egyvelegének a legmagasabb szintjére is eljutott, az influenszerből lett elképesztően népszerű bunyós, Jake Paul is megszólalt az ügyben.

Jake Paul: Ez helytelen és veszélyes

Mint ismert, az eddigi tíz meccséből kilencet megnyerő Jake Paul a világ legjobban várt bokszmeccsére készül Mike Tyson ellen, amelyet eredetileg júliusban rendeztek volna meg, ám a korábbi nehézsúlyú világbajnok sérülése miatt elhalasztották.

„Angela Carininek üzenem, hogy az álmai a világunkban zajló őrült folyamatok miatt nem válhattak valóra, és szeretném felajánlani neki, hogy bokszoljon az MVP Undercardon, egy tisztességes platformon, mutassa meg a tehetségét a világnak egy nem férfi ellen” – írta Jake Paul az X-en, aki azt is hozzátette Helif nők között való szerepléséről egy másik posztjában: „Nem számít miben hiszel, ez helytelen és veszélyes”.

Az MVP, vagyis a Most Valuable Promotions, Jake Paul saját márkája, amelyen keresztül tehát meccset szervezne az olasznak és híressé tenné őt kárpótlásul az olimpiai botrányért.

Mike Tyson is ringbe száll?

Eközben Jake Paul leendő ellenfele, Mike Tyson arcképével mémek terjednek az interneten különböző fórumokon. Az egyik ilyen népszerű bejegyzés azzal figurázza ki a helyzetet, hogy az Egyesült Államok olimpiai csapata már leszállította Párizsba Helif következő ellenfelét, bizonyos Michaela Tysont, íme:

Forrás: Volnation.com

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.