A földön fojtogatták az Arsenal sztárját, de a VAR szerint rendben volt

Az Arsenal 2-0-s győzelmet aratott a Wolverhampton ellen a Premier League első fordulójában, de az ágyúsok szurkolóit feldühítette, hogy Kai Havertz földön való fojtogatásáért, vagy legalábbis egy nagyon annak tűnő mozdulatért nem járt piros lap, sőt a VAR sem látott kivetnivalót a jelenetben.

2024. 08. 17. 21:48
English Premier League - Arsenal vs Wolverhampton Wanderers
Az Arsenal 2-0-s győzelmet aratott a Wolverhampton ellen a Premier League első fordulójában, de az ágyúsok szurkolóit feldühítette, hogy Kai Havertz fojtogatása. Fotó: EPA/DAVID CLIFF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dühöngenek az Arsenal szurkolói a Mirror cikke szerint. Pedig a csapatuk 2-0-ra győzött a Wolverhampton ellen Kai Havertz és Bukayo Saka góljaival, ám egy kiállítást számonkérnek a játékvezetői csapaton, beleértve a VAR-t is.

English Premier League - Arsenal vs Wolverhampton Wanderers
Kai Havertz még a földön, az Arsenal játékosai hiába reklamálnak. Fotó: EPA/DAVID CLIFF

Az 56. percben, még 1-0-s Arsenal-vezetésnél történt a nagy port felverő eset, amikor Mosquera birkózta le a földre Havertzet, majd ahogy ráesett volna, a kezével a német nyakán támaszkodott meg, lényegében fojtogatta őt a rá nehezedő testsúlyával. Az eset nem nézett ki jól, főleg, hogy még úgy is tűnhetett, hogy a kolumbiai kereste Havertz nyakát.

A játékvezető azonban nem büntette a játékost, aki nemhogy piros, még sárga lapot sem kapott. Sőt a döntést a VAR sem bírálta felül, tehát a videóbíró szerint is rendben volt az eset.

Videón a jelenet, mindenki eldöntheti, hogy ez szerinte belefér-e:

Premier League, 1. forduló:
Arsenal–Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)
Everton–Brighton 0-3 (0-1)
Newcastle United–Southampton 1-0 (1-0)
Nottingham ForestBournemouth 1-1 (1-0)
Ipswich TownLiverpool 0-2 (0-0)
Később:
West Ham United–Aston Villa 1-2
Vasárnap játsszák:
Brentford–Crystal Palace 15.00
Chelsea–Manchester City 17.30
Hétfőn játsszák:
Leicester City–Tottenham Hotspur 21.00
Pénteken játszották:
Manchester United–Fulham 1-0 (0-0)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.