Kopasz Bálint és Varga Ádám: hidegzuhany, a helyszínen sem így vezették fel

Délelőtt négy versenyszámban is a döntőbe jutás volt a tét kajak-kenuban a párizsi olimpián. A program előtt Kopasz Bálint és Varga Ádám párosára hívták fel a figyelmet a helyszínen, az egység azonban csak B döntőt evezhet délután. A többi magyar páros viszont bejutott a döntőbe.

2024. 08. 09. 11:17
Kopasz Bálint Varga Ádám magyar csapat olimpia 2024 kajak-kenu
Kopasz Bálint és Varga Ádám párosára a hangosbemondó is felhívta a figyelmet, mégsem jutott döntőbe az egység Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken négy kajak-kenu döntőt rendeznek a párizsi olimpián. Valamennyi számban két-két pálya várt az egységekre, délelőtt a fináléba jutás volt a tét. A helyi hangosbemondó néhány sztárt emelt ki a program előtt, s a szórásba magyar nevek is jutottak: Kopasz Bálint és Varga Ádám új párosában az egyéni eredményeik alapján hatalmas a potenciál, de kérdés volt, hogy kevés közös készüléssel mit tudnak kihozni a kísérletből. 

Kiss Ágnes Nagy Bianka magyar csapat Párizs olimpia 2024 kajak kenu
Kiss Ágnes és Nagy Bianka evezhet majd az olimpia első pénteki kajak-kenu döntőjében (Fotó: Csudai Sándor)

A délelőtti program az eddigi versenynapokon nem látott erősségű szél volt a pályán, egészen pontosan hátszél.

Időrendben a női kenu kettesek elődöntője volt az első, Kiss Ágnes és Nagy Bianka hajója a második helyen ért célba, azaz magabiztosan jutott be a döntőbe.

Női kajakosaink egy bronzéremmel a tarsolyban indulhattak a párosban. Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra nem kezdett gyorsan, de jó hajrával, futamán belül a harmadik helyen célba érve bejutott a fináléba. Pupp Noémi és Fojt Sára is hasonló futamot teljesített, de az ő döntőbe jutásukért jobban kellett izgulni, végül azonban megcsípték az ehhez szükséges negyedik helyet.

Mire volt képes párosban Kopasz Bálint és Varga Ádám?

Hasonlóan szoros volt Kopasz Bálint és Varga Ádám futama is, ám ők épphogy lemaradtak a továbbjutásról. Szakértőnk, Vereckei Ákos előre jelezte, hogy Kopaszéknak nem ez a szám a legfontosabb az olimpián.

A másik férfi kajak kettesünk viszont magabiztos teljesítménnyel jutott a fináléba: Nádas Bence és Tótka Sándor a négyesbeli csalódás után középfutamuk nagy részében az élen eveztek, végül a második helyen értek célba.

Férfi kenu egyesben Adolf Balázs és Fejes Dániel egymás mellett eveztek, s egymás mögött értek célba, mégis nagy a különbség: a negyedik hely Adolfnak A döntőt, az ötödik Fejesnek B döntőt jelent délutánra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.