Szétszedték a világbajnok magyar kajak párost, lesz helyette jobb?

A női kajak négyes megszerezte a magyar kajak-kenu válogatott első érmét a párizsi olimpián, a bravúros bronz megalapozhatja a lányok további jó szereplését kettesben és egyesben. Ennek az ellenkezőjét mondhatjuk a férfi négyesről, amely csak hetedik lett. A hajóból Nádas Bence és Tótka Sándor pénteken párosban folytatja, csakúgy, mint a Kopasz Bálint, Varga Ádám duó. Nádas és Kopasz 2022-ben arany-, tavaly ezüstérmes volt a vb-n, ma kiderül, jó döntés volt-e szétszedni ezt a kettest. Podcastünkben erre is kerestük a választ.

2024. 08. 09. 5:07
NÁDAS Bence; KOPASZ Bálint
Nádas Bence és Kopasz Bálint sikeres párost alkotott, mégis külön utakon folytatják idén Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Dorka összetételű női kajak négyes remek versenyzéssel lett harmadik. Csipes Tamara kimondta, ezzel lekerült a teher a válláról, képletesen úgy fogalmazott, a hátizsákot bedobta a párizsi tóba. A kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos is úgy látja, a bravúros bronz után Csipes Tamara párosban képes lehet az újabb éremszerzésre, sőt Gazsó Dorkával az esélyesek közé tartozik. Felszabadultan Pupp Noémi és Fojt Sára is okozhat meglepetést.

Gazsó Alida Dóra Csipes Tamara Fojt Sára Pupp Noémi kajak négyes bronz Pupp Réka álom olimpia 2024
Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi okkal örül a bronzéremnek Fotó: Csudai Sándor

Nagyobb fejtörést okoznak a férfi kajakosok. Sokan nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy a négyes hetedik helyezése miatt rögvest megroppant az addig fennhangon emlegetett csapategység, csupán Csizmadia Kolos és Kuli István értékelte a futamot, Nádas Bence és Tótka Sándor erre nem vállalkozott, pedig nem ezen az öt percen múlik a mai szereplés.

Reméljük, Nádas és Tótka párosban javít. Annál is inkább, mert Nádas 2022-ben Kopasz Bálinttal vb-aranyat, 2023-ban pedig -ezüstöt lapátolt, mégis inkább úgy döntött, hogy idén Tótkával versenyez. A duó Eb-győztesként hangolt az olimpiára, de a négyes betlije az ő esetükben is elgondolkodtató. 

Kajak kettes ötszáz méteren ott van a mezőnyban Kopasz Bálint és Varga Ádám is, Vereckei Ákos szerint a két világklasszis elsősorban az egyesre összpontosít, ezért nehéz megtippelni, mennyi energiát fektetnek a párosba, és ott mire lehetnek képesek.

Kajak-kenuban pénteken négy döntőt rendeznek, a finálék előtt előbb az elődöntőket rendezik.

A pénteki döntők menetrendje:
12.50: női C–2 500 (Kiss Ágnes, Nagy Bianka)
13.10: női K–2 500 (Pupp Noémi, Fojt Sára és Gazsó Alida, Csipes Tamara)
13.30: férfi K–2 500 (Nádas Bence, Tótka Sándor és Kopasz Bálint, Varga Ádám)
13.50: férfi C–1 1000 (Adolf Balázs, Fejes Dániel)

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.