Egy 9-0-s vereség megpecsételte vb-címvédő csapatunk sorsát az olimpián

A párizsi olimpia vívóversenyei számunkra ma zárulnak, mert holnap a férfitőrcsapatok küzdelmében nem leszünk érdekelve. A női kardcsapatok mai versenyét viszont nagy reményekkel várhattuk, hiszen a legutóbbi két világbajnokságot együttesünk nyerte meg; így a Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár összetételű gárdánk az ötkarikás játékokon is a csúcsra törhetett. De a nyolc között 45-37-re kikapott Japántól, végül pedig a hatodik helyen végzett.

2024. 08. 03. 14:05
SZÛCS Luca
Párizs, 2024. augusztus 3. Szûcs Luca (b) és a japán Emura Miszaki a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kard csapatversenyének negyeddöntõjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 3-án Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt követően, hogy egyéniben a párbajtőröző Muhari Eszter bronzérmes lett, a csapatversenyekben férfi kardozóink (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián) ezüstérmesek lettel, pénteken pedig férfi párbajtőrözőink (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid) megnyerték az olimpiát; így a válogatott a tervet teljesítette, lett három érmünk, és közte arany is. Női kardcsapatunk – Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár – úgy állhatott pástra, hogy felteheti a habot a tortára. 

SZÛCS Luca; BATTAI Sugár Katinka; MÁRTON Anna; PUSZTAI Liza
Szűcs Luca, Márton Anna, Battai Sugár  és Pusztai Liza a nap elején Fotó: MTI/Illyés Tibor

Vereség a japánoktól, elúszott az érem

A világranglista második helyén álló csapatunk a nyolc között a rangsorban nyolcadik japánokkal találkozott, s négy asszón keresztül nem is volt gond, 20-16-ra vezettünk. Az ötödik párban azonban Pusztai Liza 9-0-ra (!) veszített Fukusima ellen, így Japán 25-20-ra fordított. Márton Anna 5-5-re végzett, így az utolsó kör 30-25-ös japán vezetéssel kezdődött. Jött Szűcs Luca, aki az asszója közben 32-31-re felhozta csapatunkat, 33-33-nál egyenlített. Innen 33-35 lett, de 8-5-re így is legyőzte az ellenfelét. Márton 5-4-re kikapott Takasimától, így az utolsó asszóra 40-37-es japán vezetésnél állt fel a Pusztai Liza helyére beállt Battai Sugár, akinek Emura ellen kellett volna csodát tennie. De 5-0-ra kikapott, így együttesünk 45-37-re veszített, és az 5–8. helyért vívhatott a folytatásban.

 A mieink előbb 45-35-re megverték az olaszokat, majd  45-39-re alulmaradtak az amerikaiakkal szemben, így a hatodik helyen végeztek.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.