Visszavonul? Folytatja? Itt egy válasz Milák Kristóf jövőjéről!

Az elmúlt egy évben volt olyan időszak, amikor Milák Kristóf az uszodát nem látogatta és csak erőnléti edzéseket végzett Zala György vezetésével, aki így aztán egyike a párizsi olimpián 100 méteres pillangóúszásban győztes klasszishoz közel állóknak. Szerinte az érzelmeit ritkán kimutató Milák valójában szeretetre méltó és ő is csak szeretetre vágyik. Zala Milák jövőjéről is kijelentést tett, noha Sós Csaba szövetségi kapitány kikerülte ezt a kérdést.

2024. 08. 04. 13:34
Milák Kristóf
Milák Kristóf immáron kétszeres olimpiai bajnok. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még azok után is igyekezett leplezni az érzelmeit Milák Kristóf, hogy szombat este megszerezte a 100 pillangó aranyérmét a párizsi olimpián, pedig ismerve az utat, amit bejárt az elmúlt évben, a mélységet, ahonnan visszakapaszkodott, nem nehéz elképzelni, hogy rengeteg minden dúlhatott benne. Ennek ellenére láthatóan visszafogta magát, ahogy a gondolatait nem osztja meg senkivel, továbbra sem ad interjút, úgy az érzelmeit is megtartja magának.

Milák Kristóf
Egy őszinte pillanat: Milák Kristóf átöleli Schmidt Ádámot a dobogó tetején (Fotó: Csudai Sándor)

Csak néhány pillanat volt, amikor magáról megfeledkezve Milák elmosolyodott, vagy amikor a díjátadón a sportért felelős államtitkárt, Schmidt Ádámot átölelte, ami láthatóan őszinte gesztus volt (a hírek szerint ő volt az egyik fontos személy az életében a viszontagságos időszakban).

– Kristóf egy szeretetre méltó és szeretetre vágyó szupersportember, akihez hasonló kevés akad a sportvilág szűk elitjében – jelentette ki Zala György, Milák erőnléti edzője az Szpressz Hírszolgálatnak nyilatkozva, és a Schmidt Ádámmal közös jelenetről is beszélt. – Sokatmondó és kifejező volt, megerősítette azokat a híreket, hogy államtitkár személy szerint is a Milákot segítők csapatának a tagjai közé tartozott. Megható volt ez a momentum, egyszerre a rokonszenv, az elismerés és a biztatás megtestesítője.

Zala György hangsúlyozta, hogy Milák sikere a párizsi olimpián, a 100 pillangó aranyérme és a 200 pillangó ezüstérme igazi csapatmunka eredménye, ő pedig csak az egyik puzzle-darab volt a kirakósban. – Mindenkinek tudnia kell, hogy az erőnléti felkészítésének menetét úgy építettem fel, ahogy azt Virth Balázs, az edzője kérte tőlem, ahhoz tartottam magamat, ha valamin is változtatni kellett, arról közösen döntöttünk.

Hogyan tovább, Milák Kristóf?

Most az egyik legnagyobb kérdés az, hogy mit hozhat Milák Kristóf jövője. Megcsinálta azt, amit korábban csak Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás tudott, két olimpián is győzött, és figyelembe véve az elmúlt egy-másfél történéseit, az sem lenne meglepetés, ha újabb hosszú pihenőre vonulna, és azt sem zárhatjuk ki, hogy esetleg visszavonul. Nem ő lenne az első olimpiai bajnok magyar úszó, aki ilyen fiatalon, 24 évesen abbahagyja. Hogy messzebb ne menjünk, a már említett Egerszegi 22 évesen hagyott fel az élsporttal.

Sós Csaba szövetségi kapitány egyelőre nem akart válaszolni a Milák jövőjére vonatkozó kérdésre, szerinte még nincs itt az ideje annak, hogy erről beszéljünk, ezek most az öröm pillanatai. Zala György szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy Milák folytathatja.

– Okos is volt, meg bátor és erős is, olyan, amilyennek látni szerettük volna. Mi sem természetesebb annál, hogy Kristóf megy tovább, de előbb pihennie kell, élveznie az olimpiai győzelmének boldogságát – jelentette ki Zala. S amíg maga Milák nem erősíti vagy cáfolja ezt meg, addig erre támaszkodhatunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.