Egy olasz férfi bokszoló napok óta nőnek érzi magát, és kihívta Imane Helifet

Az olasz Angela Carini csak 46 másodpercet töltött a ringben a női ökölvívók 66 kilós súlycsoportjában a párizsi olimpián, mert két hatalmas ütést kapott Imane Heliftől, aki biológiailag férfi. Az algériai ökölvívó nők közötti szerepeltetése az egész világon felháborodást okozott, és honfitársa, Gianmarco Cardillo profi ökölvívó sajátos módon állt ki Angela Carini mellett.

2024. 08. 02. 12:16
Két férfi ökölvívó, de a jobb aldalon látható, Imane Khelif a nők között versenyez Párizsban. Fotó: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Carini 46 másodperc után sírva fakadt, miután két óriási ütést követően rájött, nincs értelme folytatnia a mérkőzést. A párizsi olimpia női ökölvívó versenyein a 66 kilós súlycsoportban az olasz bokszoló azzal az algériai Imane Heliffel találta magát szemben, akit a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség tavaly eltiltott, mert a versenyző XY-kromoszómákkal rendelkezik, azaz biológiailag férfi. Angela Carininek így esélye sem volt, sírva hagyta el a szorítót, és kezet sem fogott legyőzőjével. Egy másik olasz, a profi ökölvívó Gianmarco Cardillo szellemesen állt ki honfitársa mellett a közösségi oldalán.

Azaz Gianmarco Cardillo kijelentette, 15 napja nőnek érzi magát, és kész kihívni egy meccsre Imane Helifet. Az algériai bokszoló következő ellenfele egyébként szombaton a magyar Hámori Luca lesz, és a botrányos ügyre pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság közleményben reagált. És nem Imane Helif az egyetlen ökölvívó, aki biológiailag férfiként versenyezhet a NOB jóvoltából a nők között, a tajvani Lin Ju-ting pénteken kora este lép a kötelek közé. Közben az algériaiak gyerekkori fényképekkel akarják bizonyítani, hogy Helif nem férfi, hanem nő. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.