Eltűnt az éllovas, egy hordágy előkerült az olimpiai döntőben

Nem telt eseménytelenül a női 10 ezer méteres síkfutás döntője a párizsi olimpián. A kenyai Beatrice Chebet lett végül a bajnok, az aranyéremért viszont alaposan meg kellett dolgoznia. De a befutó csak egy volt a drámai pillanatok közül.

2024. 08. 10. 9:36
Alessia Zarbo összeesett női 10 ezer méteres síkfutás döntője során
Alessia Zarbo összeesett női 10 ezer méteres síkfutás döntője során Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beatrice Chebet nyerte meg a női 10 ezer méteres síkfutás döntőjét a párizsi olimpián. A kenyai atléta megküzdött a sikerért, az olasz, korábban egy bronzérmet furcsán szerző, majd elvesztő Nadia Battocletti és a belga Sifan Hassan egészen a célvonalig kergette őt.

De nem csak a befutó volt izgalmas ezen a futamon. Történt például egy nehezen magyarázható eset. Az akkor éllovas Rahel Daniel a táv egyötödénél fogta magát, és a kommentátorok nagy megrökönyödésére lekocogott a pályáról, miközben semmi jele nem volt, hogy esetleg megsérült volna, jegyezte meg az Origó.

Ötezer méternél viszont sajnos egyértelmű jelei voltak annak, hogy az egyik versenyzővel nincs minden rendben. Alessia Zarbo ájultan esett össze, és a 22 éves francia futót hordágyon kellett levinni a pályáról, miközben vetélytársai folytatták a döntőt. A L’Equipe később arról számolt be, hogy Zarbo szombat este már jobban érezte magát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.